Lisää lentotoimintaa Jämsän Halliin

Puolustusvoimauudistuksessa Jämsän Hallin toiminnot siirtyivät Pirkkalaan ja Tikkakoskelle. Suuren muutoksen vuoksi Jämsästä tuli 2012 äkillisen rakennemuutoksen alue, jonne tehostetusti on pyritty synnyttämään uutta yritystoimintaa ja luomaan uusia työpaikkoja. Kehitys vain on ollut Hallissa hidasta mm. Senaatti-kiinteistöjen hallinnoimien tilojen uusiokäytön ehtojen vuoksi.

Kun Helsingistä Malmin lentokentän toiminnot loppuvat vuoteen 2016 mennessä voitaisiin sieltä siirtää sekä lentäjäkoulutus (Ksml 22.11.) että harrasteilmailun toiminnot Jämsän Halliin. Vasemmistoliiton maakuntavaltuutetut tekivät harrasteilmailua koskevan aloitteen jo kesän alussa.

Keski-Suomen liitto on rahoittanut vuoden lopussa päättyvää ILMO-hanketta, minkä jälkeen se jatkuu normaalina kehittämistyönä. Hallin alueen kehittämisen kannalta on tärkeää, että ilmavoimat ja Patria pysyvät alueella. Niiden lisäksi nyt ehdotettu toiminta mahtuisi sinne hyvin ja toisi kipeästi kaivattuja uusia työpaikkoja. Niitä tarvitaan siksikin, että UPM:n ilmoittamat uudet yt-neuvottelut tulevat todennäköisesti pahentamaan jo ennestään vaikeaa työllisyystilannetta.

Eila Tiainen

kansanedustaja (vas.)

maakuntavaltuutettu

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Pyrstötiainen piristi harmaata päivää. Kuva: Sirpa Jyske

Lyhyet

Tilhi. Kuva: Kari Manne

Lyhyet

Lukijan kuvatVikkelä kärppä. Kuva: Markku Parantainen

Pilvet loimuaa Muuramessa. Kuva: Jorma Soininen

Pelastetaan edes taimen

Halla-aho halusi Sipilän hallitukseen

Suuria hankkeita

Kirjallisuuden kuninkuusravit

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.