Loikkiminen saatava kuriin

Uutisissa valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) selvitti kansanedustaja Kaj Turusen loikkaamista sinisistä kokoomukseen sanoen, ettei tapahtuneella ole erityistä merkitystä ja ihmetteli asian saamaa julkisuutta.Asialla ei ehkä olekaan merkitystä kokoomukselle, mutta kun asiaa tarkastelee äänestäjien näkökulmasta asia saakin todella ison merkityksen.

Yleensä äänioikeutettu valitsee ensin puolueen, joka ohjelmaltaan vastaa hänen tarpeitaan ja sieltä sopivaksi katsomansa henkilön äänestäen hänet ajamaan asioitaan neljän vuoden ajaksi.

Jos edustaja vaihtaa puoluetta kesken kauden, hän pettää kaikki häntä äänestäneet kansalaiset ja jättää heidät ilman omaa edustajaa. Sellainen käytös osoittaa välinpitämättömyyttä ja halveksuntaa häntä äänestäneitä kohtaan.

Moinen loikkiminen ja uusien ryhmien perustaminen kesken vaalikauden pitäisi lailla lopettaa. Turusta ei ole äänestetty kokoomuksen kansanedustajaksi.

Jos edustaja syystä tai toisesta ei enää pysty toimimaan puolueessa, johon hänet on vaaleilla valittu, hänen pitää siirtyä syrjään ja paikalle tulee varahenkilö saman puolueen riveistä. Näin myös äänestäjien edunvalvonta säilyisi.

Toivoisin, että joku, jolla on valtaa puuttua ongelmaan, ottaisi asian hoitaakseen. Eduskunnalta asian korjaaminen tuskin onnistuu. On turhauttavaaa käydä uurnilla, kun ei ole mitään luottoa siitä, minkä asian puolesta viivan on vetänyt. Näitä tapauksia on eduskunnan lisäksi myös kuntapolitiikassa.

Heikki Ridanpää

eläkeläinen

Jyväskylä, Vesanka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

LyhyetKyllä on sääli eläimiä, joista ei pidetä huolta! Syyttömiä kärsijöitä!Pitokiellot voimaan!Metsästäjät menevät egoaan pönkittämään tappamalla viattomia eläimiä!

Kukaan ei valvo Kelaa

Avoimen väylälle myös taloudellista tasa-arvoa

Varpushaukka Keuruun Haapamäellä. Kuva: Marja Mallat

Naaraskorento munii veteen. Kuva: Jukka Luoma

Neitoperhonen. Kuva: Pirjo Ala-Hynnilä

Lukijan kuvatRautapyörä. Kuva: Jorma Soininen

Talousjärjestelmä luo pahoinvointia

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.