Loistavat lupiinit

Tienvarsien kukinnot ovat täydessä loistossaan. Vähän aikaa sitten voikukat värittivät tienvierustat ja peltojen reunat loistavan keltaisiksi. Nyt ovat vuorossa niittyleinikit, lupiinit ja koiranputket. Tulossa on horsmat ajallaan. Kaikki hyvässä sovussa.

Muistuu mieleeni kampanja lupiinia vastaan. Se piti ehdottomasti hävittää. Se ei ole perinnekasvi. Kauan sitten Jyväskylän tienoo oli kilometrin paksuisen jääkerroksen peitossa. Sen jälkeen ihmiset, kaikki kasvit ja eläimistö on tänne jostakin kulkeutunut.

Muistuu mieleeni aikani Suomenlinnassa. Siellä meille opetettiin Suomenlinnan-Viaporin historiaa. Augustin Ehrensvärd rakennutti suurella joukolla puolustuslinnoitusta. Linnoituksen tekijät olivat ympäri Suomea. He nukkuivat talvisin puulaatikoissa. Jokaisessa kaksi miestä. Tukholmaan valitettiin kylmyyttä. Sieltä tuli ratkaisu: laittakaa kolme miestä laatikkoonsa. Rakentajia kehotettiin ottamaan mukaansa kotiin perunoita, syreenin taimia, punajuuria, raparperia ja piparjuurta, sekä neuvon istuttaa niitä maahan. Mukaansa sai myös paperinpalasen, johon oli piirretty käymälän piirustukset. Käymälän ovessa oli sydämen muotoinen aukko.

Kannattaa tehdä kierros Laukaantietä Seppälään ja siitä vasemmalle Kirriin. Jyrkät tienpenkat ovat täydessä kukkaloistossa.

ERKKI HAKONEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Todellisia työllisyyspoliittisia uudistuksia odotellessa

Pöllyttämisen sijaan tekoja

Lyhyet

Kaikki päätyi silppuriin

Lyhyet

Rasismi ei poistu vain nimiä viilaten

Lyhyet: Lutakossa spuget jaksavat rällästää

Mielipide: Häiritsevä ajomelu varsinkin öisin on vakava terveyshaitta

Mielipide: Kertokaa meille, mitä kaupungistamme puuttuu

Mielipide: Taitetusta indeksistä ei ole paluuta palkkaindeksiin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.