Lukutaito ja kokoomus

Paula Risikko ja Henna Virkkunen, unohditte lukutaito-mielipiteestänne (KSML 8.9.) kokoomuksen ja keskustan toiminnan.

Henna Virkkunen ja Markku Andersson ovat yrittäneet karsia Jyväskylän kirjastoverkkoa, eivätkä kokoomus ja keskusta ole päivittäneet kirjastomäärärahoja. Sotien jälkeen kunnat ostivat köyhän maan koulukirjastoihin yhä uusia kirjoja, nyt asia on ulkoistettu toisille tahoille.

Kokoomuksen ja keskustan professori- ja muu väki työskentelee kirjattoman koulun toteutumiseksi. Se, esim. Henna Virkkunen, on vaatinut kännykän ja läppärin joka lapsen käteen, vaikka Euroopan neuvosto suosittelee niiden kieltämistä ainakin pieniltä lapsilta.

Näiden puolueiden toimijat eivät ole lisänneet kirjallisuuden tunteja, joita kouluissamme on Euroopan vähiten. He eivät ole reagoineet kuntalaisaloitteeseeni kirjallisuuslukiosta eivätkä aloitteisiini Kirjakaupunki Jyväskylästä.

Miten porvaripuolueet ovat vaikuttaneet siihen, että kotimaisen kirjallisuuden voimavaroja on yliopistossa jatkuvasti siirretty muihin tarkoituksiin ja esim. Minna Canth jää tuleville opettajille heidän sanojensa mukaan pelkäksi nimeksi? Miksi kulttuurisivut ovat vähentyneet ja urheilusivut lisääntyneet oikeisto- ja keskustarahan omistamissa lehdissä?

Kannatatteko sitä, että kokoomus- ja keskustatahojen kulissientakaista vallankäyttöä koulutusaloilla, tutkimuksessa, apurahojen jaossa, mediassa, kirkossa ja muualla yhteiskunnassa tutkitaan laajasti ja sen vaikutukset julkistetaan?

Olette jättäneet kirjallisuuden ja kulttuurin asiat vapaaehtoistoimijoille, hoitivathan niitä Rooman imperiumissakin kreikkalaiset orjat. Lassi Nummen seura ry edistää kirjakaupunkia. Tervetuloa Jyväskylän Syksyn keskusteluihin! Ahti Ruoppila aloittaa ne 1.10., kansalaisvaikuttamisen ja Miina Sillanpään päivänä.

Katriina Kajannes,
Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Lyhyet

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.