Luonnon hävityksen kauhu odottaa meitäkin Laukaassa

Luin järkyttyneenä Satu Olkkosen kirjoituksen siitä, miten avohakkuu oli tehnyt ihanasta metsästä pelkän muiston (KSML 22.5.).

Elämme aikaa, jona silmitön väkivalta luontoa kohtaan on kunniallista toimintaa! Paikallisesti ainutlaatuisia ekosysteemejä lahdataan, jotta saadaan eurot jonoon. Otan sydämestäni osaa, Satu.

Meillä tuo hävityksen kauhu on vasta edessä, mikäli Laukaan ev.-lut. seurakunta pitää kiinni puutteellisin tiedoin tekemistään päätöksistä ja tuhoaa maan tasalle Kuusassa Päijänteen muinaisrannalla kohoavan kahdeksan hehtaarin upean kuusimetsän.

Seurakunta aikoo hakata metsän, joka on asutuksen laidassa ja ulkoilijoiden ympärivuotinen ilo Metso-reitteineen ja joka on luonnoltaan todettu niin arvokkaaksi, että se kelpaisi valtion Vanhojen metsien suojeluohjelmaan.

 

Kukaan ei ole pyytänyt seurakuntaa suojelemaan metsää ilmaiseksi. Ely-keskus tarjosi siitä 116 500 euroa riihikuivaa rahaa. Viime syksyn hinnoilla puunmyynti olisi kuitenkin tuottanut vielä selvästi enemmän.

Maanvaihto valtion kanssa olisi voinut olla kilpailukykyisempi suojeluvaihtoehto, mutta sitä asiaa ei selvitetty kunnolla. Katsotaan, mitä hallinto-oikeus sanoo, tästä ja muusta.

Muissakin seurakunnissa on havaittavissa sama trendi: verotulot pienenevät, ja kirkko asettaa taloutensa turvaamiseksi yhä suurempia tuottovaatimuksia metsilleen.

 

Mutta seurakunta ei ole mikä tahansa metsänomistaja. Avohakkuut edustavat täysin sietämätöntä tämän maailman menoon ja sen materialistisiin arvoihin mukautumista.

Vielä ei Kuusassa ole myöhäistä. Kirkkovaltuuston on mahdollista korjata päätökset, joita surtaisiin vuosikymmenet.

 

Sami Yli-Karjanmaa

teo. tri

Laukaa, Kuusa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lentoja tarvitaan

Lyhyet

Lyhyet

Toinen aste on toista maata

Kelpaako siirtymärahaston JTF Keski-Suomellekin?

Sotiemme kaatuneita on usein luetteloitu väärin

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jyväskylä ansaitsee kasvun

Mielipide: Tarton rauhasta 100 vuotta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.