Luonnonvarakeskuksen johto Jyväskylään

”Nyt riittää keskittäminen”, totesi kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) lokakuussa 2018 useissa medioissa. Olen samaa mieltä ministerin kanssa, mutta olisin toivonut tätä linjausta heti hallituskauden alussa.

Mikä ihmeen logiikka siinä on, että hallituksesta riippumatta kaikki valtiolliset työpaikat keskitetään Helsinkiin?

On vihdoin aika siirtyä puheista tekoihin.

Oli virhe sijoittaa Luonnonvarakeskuksen johto-organisaatio Helsinkiin vuonna 2013. Tämä silloisen maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen (kok.) virhe tulisi korjata. Vaadin Luonnonvarakeskuksen alueellistamista Helsingistä Jyväskylään.

Suomen kaikkien metsävarojen keskus on kiistatta Keski-Suomen Äänekoski. Sijainnin ja osaamisen pohjalta Keski-Suomi olisi luonnollinen toimintaympäristö Luonnonvarakeskuksen johdolle.

Seuraavalla hallituskaudella on myös uudistettava alueellistamislainsäädäntö. Maakunnissa on valtavasti osaamista. Lisäksi nyky-yhteydet mahdollistavat erinomaisesti sijaintipaikasta riippumattoman työnteon.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) päätös alueellistaa Maaseutuvirasto Seinäjoelle oli tervejärkinen poikkeus muuten trendinomaisesta keskittämisvimmasta.

Mikä ihmeen logiikka, hallituksesta riippumatta, on keskittää kaikki valtiolliset työpaikat Helsinkiin? Olisi aidosti kohtuullista sijoittaa valtiollisia toimipisteitä muuallekin Suomeen.

Ruotsi ja Viro ovat onnistuneesti alueellistaneet valtiollisia työpaikkojaan maakuntiin. Suomessa on tehtävä samoin. Hyvä aloitus on alueellistaa Luonnonvarakeskuksen päätoimipaikka Jyväskylään.

Joonas Könttä

kaupunginvaltuutettu (kesk.)

maakuntavaltuutettu

kansanedustajaehdokas

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.