Luonto kutsuu! Ei siis enää tekosyitä!

Valitettavasti on jo pitkään ollut kiistatonta näyttöä siitä, miten eriasteinen liikkumattomuus tuo isoja ongelmia kansanterveyteen. Varsinkin osalla lapsista ja varhaisnuorista voi puhua jo lähes katastrofista, jos tutkimustuloksiin on uskominen.

Toki osa väestöstä on jopa erinomaisessa kunnossa, mutta se ei peitä sitä tosiasiaa, että muutos liikkumisasenteissa tarvitaan nopeasti. Muuten tästä kurjuuden alhosta upotaan vieläkin syvemmälle.

Kaikki valveutuneet ihmiset tietävät ja ymmärtävät, mistä tämä yleinen fyysisen kunnon taantuminen johtuu. Siksi en käytäkään tilaa tämän selvän asian vatvomiseen vaan puutun yhteen huomion arvoiseen seikkaan: toistuvaan valitukseen siitä, että lasten, nuorten ja vanhempienkin harrastusmahdollisuuksia ja suorituspaikkoja on niin vähän ja ne ovat niin kalliita.

Kehotan lopettamaan voivottelun ja turhasta itkeskelyn, koska kaikenikäisten perusliikunta, se että laittaa itsensä likoon, ei kaipaa kalliita halleja, kenttiä ja välineitä. Ei ole koskaan tarvinnut!

Suomessa on tuhansia ilmaisia liikuntapaikkoja, joissa niin köyhän kuin rikkaankin perheen lapset sekä aikuiset voivat harrastaa sydämensä kyllyydestä.

Missäkö? Tietenkin ympärillämme. Suomen upea luonto tarjoaa kaikille liikkumaan haluaville rajattomat mahdollisuudet toteuttaa itseään mitä erilaisimmin tavoin. Voi juosta, kävellä, pyöräillä, hyppiä, hiihtää, painia, uida, soutaa, nostaa, pelata... Ja happea sekä ilmaista valoa riittää, katto ja seinät eivät tule ihan heti vastaan, eivätkä liioin aukioloajat, vuorot tai vuokramenot ahdista.

Käytetään tämän ”avaran salin” suorituspaikat hyödyksenne ja lopetetaan turha valittaminen! Kunnianarvoisa presidenttimme Urho Kekkonen totesi aikanaan viisaasti, että kaikki syyt mitkä estävät päivittäisen liikunnan, ovat tekosyitä.

Heikki Järvelin
Toivakka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Osuuspankin fuusio oli torjuttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Suomen uusin ja rumin?

Seniorikortin hankala uudistus

Saksa jyrää Euroopassa!

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.