Lupaukset täytettävä

Maan hallitus on kautensa loppusuoralla ja eläkeläiset odottavat verolupauksen lunastamista. Pääministeri Vanhasen toisessa hallitusohjelmassa lukee sanatarkasti näin: "Verotuksen oikeudenmukaisuuden lisäämiseksi eläkeläisten verotus alennetaan kaikilla tulotasoilla korkeintaan palkansaajan verotuksen tasolle (..)".

Otanta 1.12. 2009 verohallituksen verolaskurin mukaan osoittaa kuitenkin, että Jyväskylässä keskimääräistä eläkettä 1 300 euroa kuukaudessa ansaitsevan veroprosentti on 17 ja vastaavasta ansiotulosta prosentti onkin vain 12.

Aiemmin on selitetty eron johtuvan työssäkäyvän työeläkemaksusta. Se on kuitenkin riittämätön perustelu, sehän tarkoittaisi toiseen kertaan perittävää maksua eläkeläiseltä.

Joulukuun alusta voimaan astunut uusi EU:n perustuslaki sekä ilmeisesti myös hallitusohjelma edellyttävät kansalaisten yhdenvertaista kohtelua. Tämän perusteella on syytä kysyä: Millä aikataululla verotuksen oikeudenmukaisuutta lisätään?

Hallitusohjelmaan kirjatut kehitysasiat olivat myös eduskuntavaalien lupauksina ja siksi niitä perätään.

Veronmaksukyvyn lisääminen olisi nyt tarpeen kun ensi vuonna kunnallisverot, arvonlisä- ja energiaverot nousevat, mutta työeläkkeet nousevat vain 0,26 prosenttia, eikä se tietenkään riitä veronkorotuksien kompensointiin.

ESKO JÄRVENPÄÄ kaupunginvaltuutettu (SSP) Jämsä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

Vanhusten perhehoito tuo kodinomaisuutta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.