Lupaukset täytettävä

Maan hallitus on kautensa loppusuoralla ja eläkeläiset odottavat verolupauksen lunastamista. Pääministeri Vanhasen toisessa hallitusohjelmassa lukee sanatarkasti näin: "Verotuksen oikeudenmukaisuuden lisäämiseksi eläkeläisten verotus alennetaan kaikilla tulotasoilla korkeintaan palkansaajan verotuksen tasolle (..)".

Otanta 1.12. 2009 verohallituksen verolaskurin mukaan osoittaa kuitenkin, että Jyväskylässä keskimääräistä eläkettä 1 300 euroa kuukaudessa ansaitsevan veroprosentti on 17 ja vastaavasta ansiotulosta prosentti onkin vain 12.

Aiemmin on selitetty eron johtuvan työssäkäyvän työeläkemaksusta. Se on kuitenkin riittämätön perustelu, sehän tarkoittaisi toiseen kertaan perittävää maksua eläkeläiseltä.

Joulukuun alusta voimaan astunut uusi EU:n perustuslaki sekä ilmeisesti myös hallitusohjelma edellyttävät kansalaisten yhdenvertaista kohtelua. Tämän perusteella on syytä kysyä: Millä aikataululla verotuksen oikeudenmukaisuutta lisätään?

Hallitusohjelmaan kirjatut kehitysasiat olivat myös eduskuntavaalien lupauksina ja siksi niitä perätään.

Veronmaksukyvyn lisääminen olisi nyt tarpeen kun ensi vuonna kunnallisverot, arvonlisä- ja energiaverot nousevat, mutta työeläkkeet nousevat vain 0,26 prosenttia, eikä se tietenkään riitä veronkorotuksien kompensointiin.

ESKO JÄRVENPÄÄ kaupunginvaltuutettu (SSP) Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Rinteen pikavippibudjetti kurittaa ahkeraa keskiluokkaa

Hyvinvoivat vanhemmat ovat hyvinvoivien lapsien voimavara

Tuntuu hyvältä, kun voi parantaa ihmisten arkea

Oikeaa isänmaallisuutta globaalissa maailmassa

Lyhyet

Lyhyet

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Ennätyksiä ilman lapinlisää

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.