Lyhyet

41 kansanedustajaa on tehnyt lakialoitteen, joka toteutuessaan uhkaisi vaalien alla tehdyn gallupin julkaisijaa enimmillään puolen vuoden vankeudella. (..) Lakialoitteen tekijöiden pontimena on ollut, että mielipidemittaukset vääristävät äänestyskäyttäytymistä. Vaikea uskoa, että gallupit saisivat vaalituloksen heittämään häränpyllyä. Sellainen olisi äänestäjien aliarvioimista.

Mielipidemittausten julkaisun kieltäminen vankeusrangaistuksen uhalla ei myöskään kuulu nyky-Suomen poliittiseen kulttuuriin, joka on viime vuosina kehittynyt avoimempaan suuntaan. Siinä tiedotusvälineiden rooli ei ole ollut vähäisin.

Savon Sanomat

Palvelualojen ammattiliitolla on käsittelyssä yhteensä yli 600 työntekijöiden kantelua. Kaksi kolmasosaa nuorten kanteluista koskee palkkauksen epäselvyyksiä. (..) Alipalkkauksen säätäminen rangaistavaksi ei lisää nuorison työllisyyttä. Tarvitaan vastuullisuuden ilmapiirin kohenemista yrityksissä. Tästä on onneksi jo viitteitä näkyvissä.

Liiton (Vuokratyötä tarjoavien henkilöstöpalveluyritysten liitto) toimitusjohtaja Merru Tuliara sanoi, että alan yritykset haluavat aloittaa avoimen keskustelun reiluista vuokratöistä. (..)

Liitto uudistaa alan yritysten auktorisointia syyskuussa. Tarkoituksena on varmistaa, että vastedes sekä työntekijät että yritysten asiakkaat löytävät itselleen vastuullisen kumppanin. Toivottavasti liiton pyrkimys onnistuu. Vuokratyön kautta työllistyy nykyään jo liki 50000 nuorta vuodessa.

Turun Sanomat

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Loikkaukset väärin äänestäjiä kohtaan

Ilmastonmuutoksen saa kuriin vain kulutusta vähentämällä

Ei enää uusia tasaveroja, Jyväskylä!

Lyhyet 27.5.

Lyhyet 26.5.

Metsäteollisuuden talousmetsät eivät sovellu luontoretkeilijöille

Suomi on ilmastorikollinen

Luonnon hävityksen kauhu odottaa meitäkin Laukaassa

Onko masentunut ihminen sairas?

Lyhyet 25.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.