Lyhyet

Rakenteellisia uudistuksia, kestävyysvajetta, kilpailukykyä ja työllisyyttä ei hoideta retoriikalla. Mutta ei hallituksen parannusehdotuksia kannattaisi pelkällä retoriikalla myöskään enää vastustaa. Sellaisen aika on auttamatta ohi.

Hallituspuolueiden puheenvuoroissa korostettu rakentavan vuoropuhelun välttämättömyys taisi olla perussuomalaisten Timo Soinille punainen vaate. Soinin puheenparsi oli kuin suoraan huoltoasemien parlamenteista. (..)

Tavalliset arkiviisaat, joiksi Soini nimittää eläkeläisiä, maaseudun ihmisiä, opiskelijoita ja pienyrittäjiä, kaipaavat vaihtoehtoja eivätkä pelkkää buuausta hallituksen esityksille.

Ilkka

Perussuomalaisten Timo Soini jatkoi valitsemallaan tiellä ja kuittasi yhteiskuntaa ravistelevan kriisin populistisella – ja hänelle tyypillisen letkeyden sijaan ilkeämielisellä – herjanheitolla. (..)

Puheen sävy ja sisältö olivat surullista – ellei peräti säälittävää – kuultavaa. Tällainenko on pääministeriksi pyrkivän oppositiojohtajan vastaisku hallituksen rakennepolitiikalle, jonka tarkoituksena on kuroa umpeen hyvinvointiyhteiskuntaa näivettävä, tulojen ja menoja epätasapainosta johtuva ammottava kestävyysvaje?

Hallitusta Soini voi tökkiä niin paljon kuin sielu sietää, mutta hädissään olevat äänestäjät ansaitsevat parempaa: ongelmien ytimeen menevää analyysiä ja rakentavan realistisia vaihtoehtoja hallituksen politiikalle.

Aamulehti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.