Lyhyet

Matkapuhelinliiketoiminnan myyntiä voidaan perustella tietysti sillä, että Nokia myi tappiota tuottavan sektorin. Viime vuonna matkapuhelimet ottivat miljardi euroa enemmän kuin antoivat.

Samalla Nokia myi kuitenkin puolet itsestään; valtavan määrän tietotaitoa ja osaamista, jonka kartuttamiseen on osallistunut koko suomalainen yhteiskunta. Herää tietysti kysymys, miten Microsoft voi onnistua siinä, missä Nokia epäonnistui. Onko kaupassa Microsoftin kannalta kysymys vain kumppanina toimineen kilpailijan ostamisesta pois markkinoilta?

Kaleva

Jatkossa nähdään, olivatko Ballmerin lupaukset piakkoin eläköityvän toimitusjohtajan tyynnytteleviä korulauseita. Saattaa olla niinkin, että Salossa kävivät tiistaina Microsoftin väistyvä ja tuleva toimitusjohtaja. Salossa saadaan jälleen kerran varautua jännittyneeseen odotukseen ja epävarmuuteen. Toisaalta, sellaista elämä on ollut viime vuodet Nokiankin kanssa. Jos muutoksesta haetaan hyviä puolia, niin ainakin salolaisen tuotekehitysväen isännän hartiat levenevät. Pikaiseen rahapulaan toiminta ei kaadu.

Salon Seudun Sanomat

Microsoft sanoo sitoutuvansa Suomeen, josta se ainakin juhlavissa ensikommenteissa suunnittelee yhtiön puhelinten tuotekehityksen keskusta. Tässä vaiheessa hövelit puheet ovat ilmaisia. Toivottavasti ne osoittautuvat pitävämmiksi kuin Nokian ensilupaukset Suomen ja Salon asemasta.

Turun Sanomat

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.