Lyhyet

Tietyt avainkunnat on saatava yhteen naapureidensa kanssa, jos ei hyvällä, niin sitten pahalla. (..)

Asetelma on ymmärrettävästi koettu epäreiluksi keskuskaupungeissa, jotka ovat joutuneet rakentamaan palvelutarjontansa myös muiden kuin omien asukkaidensa käytettäväksi. Se on kiistämätön rasite alueen veronmaksajien enemmistölle.

Toinen vääristymä liittyy yhdyskuntasuunnitteluun. Kuntien harrastama osaoptimointi, jonka voisi suomentaa eräänlaiseksi ”rusinat pullasta ” -ajatteluksi, on johtanut siihen, että isojen kaupunkiseutujen maankäyttöä ei juuri ole kyetty suunnittelemaan kokonaisuutena, koko seudun etua silmällä pitäen. Se on pirstaloittanut yhdyskuntarakennetta.

Tähän hallitus hakee nyt korjausta pakkoliitospykälällään.

Etelä-Suomen Sanomat

Valtio on myös luvannut karsia kuntien tehtäviä, jolloin kunnat voisivat tehdä vähemmän asioita vähemmillä rahoilla. Tässä kohdassa jokainen kuntansa tulevaa taloutta suunnitteleva joutuu huokaamaan. Koska henkilöstökulut ovat niin merkittävä osa kuntien menoja, kahdesta suunnasta tulevien säästöpaineiden pitäisi näkyä jollain tavalla henkilöstön määrässä ja rakenteessa.

Maan hallitus kuitenkin päätti, että viiden vuoden irtisanomissuoja kuntaliitosten yhteydessä pätee myös tulevaisuudessa. Jos sinä aikana kuntaan liittyy uusia kuntia, kaikki työntekijät saavat jälleen uuden viiden vuoden suojan.

Helsingin Sanomat

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Raamattuun ei ole oikotietä

Avaimia Raamatun kohtien oikeaksi kääntämiseksi

Loukkaava puhe ei ole kenellekään sopivaa

Lyhyet

Lyhyet

DI-koulutus tuo mahdollisuuksia

Vierailijakolumni: Matkailua kesä-Suomessa

Lyhyet

Jyväskylän sote-asioihin järkeviä päätöksiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.