Lyhyet

Hallituksen rakenneuudistusohjelma on jo tiekartta-asteellakin asettanut opposition politiikalle aikaisempaa kovempia vaatimuksia. –Vain kritisoiminen ei riitä. Kriitikoilla on nyt käännetty todistustaakka, pääministeri Katainen totesi torstaina budjetin ja rakenneohjelman julkistamistilaisuudessa Säätytalolla.

Kun tavoitteeksi on asetettu yhdeksän miljardin kestävyysvajeen selättäminen, poliittiseksi vaihtoehdoksi ei enää riitä iänikuinen euromarmatus tai vaatimukset kaksikielisyyden ja maahanmuuttajien kulujen karsimisesta. Opposition politiikalta vaaditaan jatkossa asiantuntemukseen pohjautuvia ja asioiden mittaluokat tiedostavia vaihtoehtoja.

Ilta-Sanomat

Hallitus aikoo ryhtyä selvittämään sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksen monikanavaisuuden purkamista. Mukaan työhön halutaan muun muassa oppositio ja työmarkkinajärjestöt. Käytännössä kyse on siitä, että kuntien, Kansaneläkelaitoksen sekä työnantajien ja työntekijöiden rahavirrat halutaan tuoda yhteen.(..)

Linjaus on merkittävä muutos aikaisempaan. Tähän asti hallitus on sanonut, että kahta suurta uudistusta ei voida viedä eteenpäin samanaikaisesti. Aluksi luodaan rakenteet ja seuraavalla vaalikaudella ehkä palataan rahoitukseen. Monet terveydenhuollon asiantuntijat ovat arvostelleet järjestystä. Heidän mielestään useat Suomen järjestelmän ongelmat johtuvat nimenomaan sekavasta rahoituksesta.

Helsingin Sanomat

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jalankulkija on turvaton tietyömaan kaaoksessa

Mielipide: Kohti kestävää energiatuotantoa

Mielipide: Isännöitsijällä eri näkemys perukirjasta

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Yksinäisyyden tunne on otettava vakavasti

Mielipide: Edunvalvonta toimii

Mielipide: Nuorille tietoa oppivelvollisuuden uudistamisesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.