Lyhyet

Vladimir Putinille Ukrainan itäisten alueiden vaalit ovat itse asiassa kiusalliset. Kun kaikkialla maailmassa naureskellaan vaalien järjestelyille ja tulokselle, se ei anna minkäänlaista oikeutusta Venäjän toimille itäisessä Ukrainassa. Pikemminkin vaalit vain osoittavat, että mallia on haettu Krimiltä, ja Venäjän toimien laillisuus siellä tulee taas valoon.

Putin on kehottanut osapuolia neuvotteluihin. Se on selvä merkki siitä, ettei Putin halua enää Ukrainan takia kiristää välejään länteen. Vaikka hän on naureskellut läntisille pakotteille, Venäjän talouden taantuminen on vakava asia. Kaikki ei tietenkään johdu yksinomaan Ukrainan kriisistä ja pakotteista, mutta kansalaisten ostovoiman vähentäminen ei lisää Putinin kansansuosiota.

Satakunnan Kansa

Venäjä näyttää yrittävän mitätöidä Ukrainassa 25. toukokuuta järjestettävät presidentinvaalit – päinvastaisista lausunnoista huolimatta.

Presidentinvaalien järjestämistä vaikeuttaa sekin, ettei Itä-Ukraina näytä olevan kenenkään komennossa. Separatistit ovat keskenään kiistelevä kokoonpano, johon eivät edes presidentti Vladimir Putinin vetoomukset näytä yltävän. (..)

Pakotelistoilla ei suuria saavuteta, mutta markkinareaktioita Kremlin on vähitellen kuunneltava. Pääomapako Venäjältä jatkuu, korot ovat nousussa, rupla heikko, investoinnit vähissä ja taantuma painaa päälle.

Turun Sanomat

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tourujoen luontopolku ei ole mikään jätepiste

Lyhyet

Ydinvoima turvallista

Veronmaksajana saa ihmetellä Uuraisten valokuitupäätöksiä

Äänestäjien tahdosta viis

Lyhyet

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.