Lyhyet

Merkittävimmän luottoluokitusyhtiön Standard & Poor’sin perjantainen päätös heikentää Suomen luottoluokitusta AAA:sta AA+-luokkaan on tappio sekä nykyiselle Alexander Stubbin (kok) että sitä edeltäneelle Jyrki Kataisen (kok) hallitukselle. Molemmat kokoomusvetoiset hallitukset olivat sitoutuneet parhaan luottoluokituksen säilyttämiseen. (..)

Lähes kaikkiin luottoluokittajien listaamiin asioihin suomalaispoliitikot voisivat halutessaan vaikuttaa. Mutta kysymys kuuluu: kykenevätkö vaaleihin valmistuvat poliitikot tekemään vaalivuonna ratkaisuja, joilla Suomi saataisiin nousuun tai edes nousu-uralle?

Tulossa on kipakka vaalitaisto. Ja kuten on jo nähty, pääpuolueet petaavat sekä politikoinnillaan että tuoreilla ministerivalinnollaan vain oman puolueensa tuloksen maksimointia. Harvassa ovat ne, jotka ajattelevat vaalivuonna Suomen etua. Ja juuri tämän vuoksi pitäisi vakavasti harkita eduskuntavaalien aikaistamista, sillä Suomella ei ole varaa hukata hetkeäkään riitelyyn ja oman edun tavoitteluun.

Iltalehti

Hallituspuolueet tuntuvat pelkäävän, ettei kuva ongelmiaan tarvittaessa uhrausten hinnalla korjaavasta maasta ole äänestäjille mieleen, vaan jotain mukavamman tuntuista tarvitaan. Siksi tynkähallitusta voi houkutella sellainen työnjako, jossa Stubb ei tee mitään ja muut ministerit rehkivät auttamalla siinä Stubbia.

Ilta-Sanomat

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

Lyhyet 15.7.

Lyhyet 15.7.

Hyönteiskato voi iskeä ihmiskuntaan todella nopeasti

Rakkaan läheisen lähtö on aina iso muutos

Syrjäytyminen juurihoitoon

Lyhyet 14.7.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.