Lyhyet

Ammattiyhdistysliikkeessä virinnyt pyrkimys rakentaa uusi keskusjärjestö aikaisempien tilalle selkeyttäisi neuvotteluasetelmia ja tarjoaisi mahdollisuuden purkaa turhaa byrokratiaa. (..)

Toistasataa vuotta vanha ammattiyhdistysliike kulki syntyaikoinaan edistyksen eturintamassa, mutta on ajan saatossa jämähtänyt paikoilleen varsin byrokraattiseksi möhkäleeksi.

Kaleva

Uusi keskusjärjestö olisi melkoinen vastavoima EK:lle. Yhdistymistä ajavissa liitoissa on yli 1,5 miljoonaa palkansaajaa. Yhteiskunnallisessa edunvalvonnassa uusi palkansaajajärjestö olisi painava tekijä, mutta palkkaneuvotteluissa paine alakohtaisiin ratkaisuihin todennäköisesti kasvaa, kunhan taantumasta päästään eroon.

Sulautumista perustellaan palkansaajien paremmalla edunvalvonnalla ja sillä, että palkansaajien väliset rajat ovat madaltuneet. Jako työntekijöihin, toimihenkilöihin ja ylempiin toimihenkilöihin ei ole enää yhtä selvä kuin menneinä vuosikymmeninä.

Helsingin Sanomat

Onhan se metkaa kuvitella eräät Akavan tai STTK:n liitot yhteistyössä Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n kanssa. Jatkossa voivat päiväkodit ja satamat sulkeutua yhdellä iskulla.

Jo nyt operaation taustalla nähdään sosiaalidemokraattien huoli omien valta-asemiensa murenemisesta palkansaajaliikkeessä.

Iltalehti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Ratkaisut ovat jäsenmaiden käsissä

Kehitystyötä ei ole vara hukata

Oppimateriaalien hankintaan yhdenvertaisia ratkaisuja

Kivihiili kiellettiin jo

Lyhyet

Jäämerenrata voisi jopa toteutua

Palautusta käytetään veron maksuksi heti eräpäivänä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.