Lyhyet

Idän ja lännen luottamuksellisia suhteita 25-vuotta sitten rakentaneet Saksan liittokansleri Helmut Kohl ja Neuvostoliiton presidentti Mihail Gorbathsov arvostelevat Saksaa ja muita länsimaita luottamuksen romuttamisesta Venäjän suhteen.

Kohl varoittaa tuoreessa kirjassaan, että eurooppalaisten johtajien pitäisi olla vähemmän kylmäkiskoisia ja itsekkäitä. (HS 6.11.) Gorbatshovin mukaan länsi on pettänyt Venäjälle antamansa lupaukset, ja antanut muun muassa Naton laajentua itään. (Frankfurter Allgemeine 8.11.)

Iltalehti

Vaikka länsi ei hyväksy Krimin liittämistä Venäjään, ei ole nähtävissä voimaa, joka karkottaisi Venäjän sieltä. Kokeeko Putin saaneensa länneltä vapaat kädet Ukrainassa niin kuin Hitler oli saanut Tshekkoslovakiassa 1938?

Ilta-Sanomat

Kun Venäjä rettelöi maailmanpolitiikassa, tekee toistuvia ilmatilaloukkauksia ja ehkä uittaa sukellusveneitäänkin väärässä paikassa, yksittäisistä tapahtumista muodostuu ihmisten mieliin helposti yhtenäinen sarja.

Osittain se kuvastaakin todellisuutta: Venäjä haluaa selvästi kaikin tavoin pönkittää kuvaa itsestään sotilaallisena suurvaltana.

Yksittäisistä tapahtumista syntyvä tarina voi kuitenkin myös lähteä harhapoluille. Silloin mikä tahansa tavanomainen sotilasharjoitus alkaa näyttää taas yhdeltä huolestuttavalta sapelinkalautukselta.

Demokraatti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.