Lyhyet

Sipilän hallituksen veropolitiikka on sietämättömän eriarvoistavaa, ja hallituksen on linjattava veropolitiikkansa uusiksi.

Suurituloiset ja hyvin toimeentulevat on saatava siihen kuuluisaan Sipilän yhteiseen veneeseen. Nyt siellä istuvat hallituksen panttivankeina pienituloisimmat. Hyvätuloisilla on omat laivansa. Verotus tasaa myös tuloeroja, mikä on olennaista sosiaalisen eheyden kannalta.

Sipilän hallitus on ryntäillyt lyhyen kautensa aikana kuin norsu lasikaapissa. Se on ajautunut vastakkain ammattiyhdistysliikkeen kanssa. Ansiosidonnaisen päivärahan leikkausyritys oli liikaa ammattiyhdistysliikkeelle ja kansalaisille. Mille karikolle hallitus seuraavaksi karahtaa?

Kansan Uutiset

(Vasemmistoliittolaisen Outi Ojalan) muistetaan sanoneen usein: ”Vahva valtiontalous on köyhän paras ystävä.” Kiteytys on hyvä ja pitää edelleen paikkansa.

Siksi myös leikkaukset ja säästöt voivat olla köyhän asialla olemista, kun ne ovat osa valtiontalouden panemista kuntoon. Niin on myös nyt. Suomen valtiontalous ei ole vahva. Se on pantava kuntoon, että se olisi taas ”köyhän paras ystävä”.

Kreikan esimerkki muistuttaa, kuinka köyhät kärsivät eniten, jos julkisen talouden suunta on käännettävä väkisin, romahduksen kuilun reunalla. Siksi kenenkään ei kannata haikailla muunlaisia lähtökohtia ja tilannearvioita kuin hallitus on nyt käyttänyt.

Suomenmaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.