Lyhytnäköisten ihmisten terroria

Ruuan aiheuttama niin sanottu hiilijalanjälki on vain noin 5-10 prosenttia. Sota-aseiden, luxus-autojen ja tarpeettoman turhan kaman tehtailu on ylivoimaisesti suurin planeettamme ilmaston saastuttaja, sen osuus on ehkä 70 prosenttia.

Esimerkiksi karppaajat ovat omaan napaansa tuijottajia, yksinkertaisia hölmöjä, jotka luulevat, että vain lihansyönti ruisleivän ja sokerin sijaan tekee heistä hoikkia yli-ihmisiä.

Kyllä nykymaailma on lyhytnäköisten ihmisten terrorisoima! Kaikki heti tai ei mitään!

Mummot ja vaarit kaatopaikalle, raha ja asunnot ahneille sukulaisille. Suomi on AAA-luokan kansakunta, joka selviää voittajana "darwinistisessa" (Alexander Stubb) rahamiesten ja ahneitten pankki- ja osakekeinottelijoiden kisailussa.

Pelkään, että hyväuskoinen nuori ja kokematon johtajisto tekee meistä hajoavan EU-dynastian nettomaksajia ja elintaso putoaa ja työttömyys lisääntyy. Rahapääoma ja työt siirtyvät kehitysmaihin ja Kiinaan.

Ei näytä hyvältä tulevaisuus tässä maassa. Alkuperäinen työväen aate on haudattu syvälle kapitalistiseen suohon, josta nouseminen on melkein mahdotonta ja vaatisi paljon syyttömiä ihmisuhreja. Siitä eivät hyötyisi herrat eivätkä työntekijätkään pidemmässä juoksussa.

Mitä pitäisi tehdä? Olla eläkeläisenä ja nauttia työnsä hedelmistä ja iloisesta elämästä niin kauan kuin sokeri suussa sulaa? Elämä, viini, laulu ja kauniit naiset - ne tuottavat iloa aamusta iltaan.

Elämä on lyhyt. Yritä nauttia elämän lahjasta. Pois pahansuopuus, viha ja kateus, tilalle kansojen ja ihmisten ystävyys. Hyvä elämä kaikille.

JOUKO REPO Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.