Lyseo on osa Jyväskylän arvokkainta historiaa

Istuin uudenvuoden aatonaattona Jyväskylässä ihanassa Häggmanin Cafésssa ja katselin Lyseo-rakennusta. Ajattelin, että jospa nykyiset päättäjät näkisivät saman kuin minä. Olen käyttänyt kyseisiä rakennuksia jo 60-luvulta asti, mutta vasta tuolloin tajusin niiden arkkitehtuurisen merkityksen.

Ehdotukseni: 1. Hävittäkää ne rumat rakennukset kauniin päärakennuksen ympäriltä. 2. Päärakennuksesta todellakin museo. 3. Koko tontille (älkää myykö!) puistomainen oleskelualue suihkulähteineen kaupunkilaisille Lyseon museon sisäpihalle.

Katsokaa lastenne tulevaisuuteen, sillä omassa nuoruudessani eivät todellakaan sillä tavoin ajatelleet edes he, jotka asiasta nyt suureen äänen huutavat. Lyseon ympäristö on vähintään yhtä tärkeä kuin on Kankaan alue, historiallisesti ehkä tärkeämpikin.

Älkää hyvät poliittiset päättäjät hyljätkö historiaa, minä olen sen kävelevä monumentti, joka ei tuolloin, 60-luvulla ajatellut niitä nuoria, jotka elävät tänään ja ennen kaikkea huomenna.

Olen paljasjalkainen ja ylpeä jyväskyläläinen ja tunnen huolta rakkaan kaupunkini säilymisen puolesta.

Kimmo Jouhki

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Taitetun indeksin oikaisu lisäisi verotuloja

Kenen käsissä Jyväskylän kaavoitus?

Lyhyet

LyhyetRaamattuun uskovat eivät ole joko lukeneet tai ymmärtäneet sitä.Esim: 1. Moos. 19: 7–8Perustotuus: ”Ihminen olet ja tulet pysymään eliöiden ja elottoman ympäristön vaikutusverkoston osana.”

Lyhyet

Venäjä, idästä ei mitään uutta

Myös yksityishenkilöiden veronkierto estettävä

Masennuksesta ja surusta

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.