Mörkökorpi väärä paikka jätteille

Keski-Suomen liiton maakuntavaltuuston vuosi sitten hyväksymästä maakuntakaavasta oli irrotettu ehdotus Jyväskylän seudun jätteenkäsittelykeskuksen sijoituspaikaksi. Maakuntahallituksen 20.12.2006 päätöksen perusteella ratkaisua etsitään laatimalla vaihemaakuntakaava.

Työryhmä ja Keski-Suomen maakuntahallitus ovat päätyneet, joskaan ei yksimielisesti, esitykseen, että jätteenkäsittelykeskus sijoitetaan Laukaan Mörkökorpeen. Esitys on torso, huono ja keskeneräinen.

Se kertoo innovatiivisuuden puutteesta asian valmistelussa ja käsittelyssä. Esitys myös laiminlyö ilmastonmuutoksen torjumisen, koska se lisää seudulla tuntuvasti rekkarallia ja sen päästöjä.

Miksi asiasta ei ole laadittu tai ainakaan tuotu julkisuuteen vaihtoehtoa, jossa hyvin toimivaa Mustankorkean jätteenkäsittelykeskusta kehitettäisiin tulevaisuuden vaatimukset huomioon ottamalla? Tai jos sellainen on tehty, mistä esityksen saisi luettavaksi?

Miksi Jyväskylän seudulla ei luoteta esimerkiksi Ruotsissa käyttöön otettuihin ratkaisuihin jätteiden polttamiseksi korkeissa lämpötiloissa?

Korostan käsitystäni, että mikään asian valmistelussa olleista ratkaisuista (Mörkökorpi Laukaassa, Vahtivuori Petäjävedellä ja Seivässuo Jyväskylän maalaiskunta/Toivakassa) ei täytä jätteenkäsittelyn tiukkoja tulevaisuuden vaatimuksia.

JUKKA HOLOPAINEN insinööri, Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Koulun lakkautus on Jyväskylän häpeä

Lyhyet

Lyhyet

Ennen tein pikkuhuollot autoon, nyt on toisin

Lyhyet

Lyhyet

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen kotiin

Perussuomalaiset ja halpatyövoima

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.