Maa ilman lamaa

Yhdysvalloista jälleen kerran alkanut lamarutto ei sentään koske kaikkia maailman valtioita. Jumalan silmäterä ja Valittu Kansa Israel ei kärsi lamasta. Parhaillaankin se jakaa naapureilleen ilmasta ilmaista apua pommien ja ohjusten muodossa. Ilmeisesti Israel haluaa käyttää Bushin hallinnon viimeiset hetket hyödykseen. Ilmeisesti sionistit pelkäävät Obaman hallinnon olevan hieman järkevämpi kuin Bushin sotahullut apulaiset.

Onhan jokaiselle selviö, ettei Israel ilman Yhdysvaltain aseita ja rahoja pystyisi Gazan kansanmurhan tapaisiin sotarikoksiin. Kyllähän Yhdysvaltain hallinto ymmärtää, ettei Israelin tukeminen ole Yhdysvaltain etujen mukaista, mutta juutalaispankkiirien rahat painavat vaa'assa enemmän.

Ulkoministeri Stubbilta sentään tuli ensimmäinen järkevä lausunto virkaurallaan. Stubb tuomitsi Israelin suhteettoman voimankäytön. Kunhan ei Stubbin kohtalona olisi Erkki Tuomiojan ulkoministerinä kokemat Israelin suurlähettilään ja paikallisten raamattutalebanien jatkuvat hyökkäykset.

Ihmettelin aikoinaan, miksi jonkun maan lähetystön annetaan jatkuvasti sekaantua Suomen sisäisiin asioihin. Ehkä syynä on lännen maailmalla toteuttamat ihmisoikeuksien ja demokratian kaksoisstandardit, jos teet lännelle palveluja saat demokratian nimissä tappaa kuinka monta ihmistä katsot tarpeelliseksi.

Uskoisin Iranin kiihdyttävän asevarusteluaan Gazan tapahtumien johdosta. Onhan pelättävissä Israelin yrittävän hyökkäystä Iraniin vielä Bushin kaudella. Se olisi Israelille kuolemanvakava erehdys ja saattaisi toteuttaa ennustuksen Israelin aloittamasta kolmannesta maailmansodasta.

REINO WELLING Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Kaukolämmön kilpailukyvystä huolehdittava

Mielipide: Liikenteeseen saatava ennakoivaa silmäpeliä

Mielipide: Tasa-arvo ei ole kehollista

Korona vallan välineenä?

Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

Lyhyet

Lyhyet

Asunto-osakkeiden siirrot on tutkittava

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.