Maailma ei lopu omalle posti- laatikollemme

Me ihmispoloiset saamme syntymälahjana erilaisia rajoitteita tai hyödyllisiä matkaeväitä. Pelkotilat lienee laskettava noihin rajoitteisiin kuuluviksi.

Joku pelkää jalkaan ampuvaa poliisia, joku joulupukkia, joku jonkinnimistä jumalaa, onhan siellä listalla vihainen koirakin ja äksy anoppi. Pelkokohteitten kirjo on niin monipuolinen, että jokaiselle löytyy oma pelonaiheensa.

Ei tarvitse juuri edes etsiä, kyllä poliittiset ja raamatulliset matkasaarnaajat huolehtivat, ettei ihmiselo tule liian yksioikoiseksi.

Nyt on pelon aiheiksi otettu ulkomaalaiset turvapaikanhakijat.

Minulla ja Mirja-vaimollani on ulkomaalaisista paljon kokemuksia. Vaatimattomassa asumuksessamme on vieraillut kahdeksan eri kansallisuuden edustajia. Kirjailijoita, tanssijoita, muita kulttuuri-ihmisiä ja ihan tavallisia kansalaisia.

Vierailut ovat olleet molemminpuolisesti rikastavia ja johtaneet vuosikymmeniäkin kestäneisiin ystävyyssuhteisiin.

Ystävyytemme virolaiseen Einariin ja hänen perheeseensä on kestänyt jo 48 vuotta. Syyskuussa saimme suruviestin Petroskoista, ystävämme Juri on kuollut.

Me olemme aina tienneet, ettei maailma lopu Partalanmäkeen – ja myös sen, että turvapaikanhakijoissa on huonojakin yksilöitä kuten kantasuomalaistenkin joukossa on. Vähemmistön tekojen takia ei kaikkia maahanmuuttajia saa niputtaa samaan joukkoon.

Siitä olen iloinen, ettei ainakaan vielä ulkomaalaisiin kohdistuva viha ole yltänyt Himoksella lasketteleviin ulkomaalaisiin.

Pahin skenaario olisi, jos peräkammarin poikien puuhastelun myötä Jämsään lyötäisiin rasistisen kunnan leima. Tämä vaara on olemassa.

Poliisien tulisi napata vastaanottokeskusten ympärillä lusmuilevat polttopullomiehet ennen kuin jossakin tapahtuu jokin katastrofi.

Kirkkaana valona kaiken yllä on kuitenkin se, ettei muukalaisvihan lietsonta tuo mukanaan poliittista kannatusta. Päinvastoin, perussuomalainen kupla on poksahtanut.

Reino Welling

kaupunginvaltuutettu (vas./ sit.)

Jämsä, Jämsänkoski

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Soteuudistuksen palattava juurilleen

Lyhyet

Kirjakarkki on kiva palkka

Keski-Suomi säilyy tulevaisuudessakin

Kiitos Palokan terveyskeskukselle

Vanhan Kirjan Talvi on nimenä vakiintunut

Jyväskylään mahtuisi uusi kirjallisuustapahtuma

Suomi ei tarvitse mitään hyökkäys- aseita

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.