Maakuntien hallitusohjelma

Työnsä aloittavan uuden keskustan ja vasemmiston hallituksen ohjelmassa näkyy vahva, keskustan aluepoliittinen kädenjälki. Itse suhtauduin kriittisesti hallitusneuvotteluihin osallistumiseen heikosta vaalituloksesta johtuen.

Neuvottelutulosten perusteella kannatti lähteä. Osallistumalla neuvotteluihin kynnyskysymystemme myötä estimme monen vahingollisen asian etenemisen ja saimme monta hyvää hanketta etenemään.

Voi perustellisesti sanoa, että nyt syntyvä keskustan ja vasemmiston hallitus on maakuntien hallitus.

 

Oman maakuntamme kannalta keskeistä on kirjaus, jossa Jämsä-Orivesi kaksoisraiteen suunnittelu osana pääradan kehittämistä käynnistyy.

Metsäteollisuus ja matkustajat tarvitsevat nopeampaa junayhteyttä Tampereelle ja etelän satamiin.

Tiestön peruskunnosapitoon saamamme reipas rahoitus 300 miljoonaa lisää vuodessa parantaa tiestön kuntoa meilläkin. Jyväskylän seutu pääsee MAL-sopimusten piiriin ja maaseudun asuntokantaa kehitetään myös.

Erityisen tärkeää koko maakuntaa ja sen elinvomaisuutta ajatellen on metsälinjaus, hyvä laadukas suomalainen metsänhoito saa jatkua eikä hakkuita rajoiteta millään tavalla.

Poliisien määrä kasvaa Keski-Suomessa ja Tikkakosken varuskunnan rooli säilyy vahvana. Poliisien pula on ollut suuri etenkin pohjoisessa Keski-Suomessa.

Maakuntien kehittämisraha palautetaan ja sote-uudistus toteutetaan 18 maakuntaan perustuen, joka pelastaa Keski-Suomen maakunnan joutumasta Pirkanmaan perämetsäksi.

 

Keskeisintä on se, että uusi hallitusohjelma huomioi tasapainoisen aluekehityksen aikaisempia 2000-luvun hallitusohjelmia paremmin.

Itse työskentelin edellisen vaalikauden maakuntien ja maaseudun elinvoimaisuuden puolesta ja nykyinen hallitusohjelma tarjoaa siihen loistavat mahdollisuudet tälläkin vaalikaudella.

 

Petri Honkonen

kansanedustaja (kesk.)

Saarijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Lyhyet

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.