Maassa maan tavalla

Vasemmistoliiton ehdokkaat vetävät mutkat suoriksi (KSML 6.2.) Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin politiikasta Suomen kuntapolitiikkaan. Tämä on harhaanjohtavaa, sillä Suomen perustuslaki määrittelee selvästi mm. rajoituksia ulkomaalaisten maassa olemisessa ja maahan tulemiseen.

Perustuslain 9 § ja liikkumisvapaus: Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

On huomioitava, että jos kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut jää Suomeen eikä suostu Suomen ja kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n järjestämään vapaaehtoiseen paluuseen kotimaahansa, hän on laittomasti maassa. Näin toteaa sisäministeri Paula Risikko.

Lisäksi perustuslain toisessa luvussa sanotaan, että lähes kaikki perusoikeudet kuuluvat kaikille ihmisille. Poikkeuksena on liikkumisvapaus, joka on Suomen kansalaisilla laajempi kuin ulkomaalaisilla. Ulkomaalaisen maahan saapumista voidaan rajoittaa, kun taas Suomen kansalaisilla on aina oikeus saapua maahan.

Näissä edellä olevissa rajoissa voidaan siis toimia ulkomaalaisten kohdalla Suomessa.

Trump-huumassa olisi pidettävä pää kylmänä eikä antaa tunteille valtaa. Kaikki sujuu hyvin, kun edetään lakien mukaan niin meillä kuin muuallakin.

Jarmo Nahkamäki

kuljetuspäällikkö, eläkkeellä

kuntavaaliehdokas (ps.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mustamaalaus ei hyödytä Uuraisia

Palautussopimusten puute on ongelma

Sateenkaariliike vahingoittaa

Lyhyet

Lyhyet

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

Ratkaisut ovat jäsenmaiden käsissä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.