Maksulliset parkit pyörille

Olen saanut tarpeekseni! En vastusta pyöräilyä. Vastustan pyöräilykäyttäytymistä Jyväskylän kävelykadulla.

Koskevatko liikennesäännöt pyöräilijöitä? Saavatko he ajaa, kävelykaduilla missä vain, oikealla, vasemmalla, keskellä, ristiin rastiin kovaa vauhtiaan, jalankulkijoista piittaamatta? Onko heillä etuajo-oikeus? Jalankulkijat liikkuvat kävelykadulla henkensä edestä. Omat kokemukseni ovat pelottavia. Olen tullut useamman kerran melkein yliajetuksi.

Entä pysäköiminen? Äitini liikkuu rollaattorilla ja hänellä on vammaisten pysäköintilupakortti. Yritin pysähtyä hänen kotitalonsa edustalla, ydinkeskustasssa, vammaisille osoitetulla paikalla. Kahdesta ruudusta yksi oli varattu ja toisen oli osittain valloittanut polkupyörä. En mahtunut ruutuun. Tarvitsen tilaa saadakseni rollaattorin takakontista. Muu osa katua oli ylitäynnä pyöriä, ja 3 maksullista autopaikkaa varattuja.

Entä sitten Kauppa- ja Asemakatu. Koko kävelykatualue on ruma, villi pyöräviidakko. Missä on valvonta? Minä autoilijana joudun ajamaan kalliisiin parkkihalleihin tai kävelemään korttelitolkulla, ja huonolla tuurilla jopa saamaan lappuliisan kimppuuni.

Eivätkö hyväkuntoiset pyöräilijät jaksa kävellä muutamaa korttelinväliä, jos heille osoitetaan tilat jokusen sadan metrin päässä.

Miten olisivat maksulliset pyöräpaikat parkkihalleissa? Miksi autoilijoiden pitää maksaa pysäköinnistä, mutta ei pyöräilijöiden?

Oletan osaavani liikennesäännöt-ja merkit.

Kävelykatualueelle tullessa kyltit on osoitettu vain jalankulkijoille, ei pyöräilijöille. Pyöräilijä, ellei ole lapsi, ei saa ajaa jalkakäytävällä, jos kyseessä ei ole yhdistetty pyörätie.

Onko Jyväskylän muuten toimiva ja viihtyisä kävelykeskusta poikkeus? Joutuvatko kaksikenkäiset vetäytymään turvallisimmille seuduille kaupungin laitaosiin ja luovuttamaan keskustan kaksikumisille?

ARJA MOHR Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.