Markethullutuksille on pantava piste Jyväskylässäkin

Asuntoministeri Jan Vapaavuoren kritiikki kaupan suuryksiköitä kohtaan on herättänyt tervetullutta keskustelua. Samat tolkun sanat on toki kuultu jo vuosikausien ajan esimerkiksi vihreiden poliitikkojen ja monen rivikansalaisen suusta. Mutta kukapa heitä kuuntelisi? Vasta kun kovana kokoomuslaisena tunnettu Vapaavuori avaa suunsa, tiedotusvälineet reagoivat isosti.

Lukuisat suomalaiset sanomalehdet ovat pääkirjoituksissaan yhtyneet Vapaavuoren kritiikkiin. Keskisuomalainen ei näköjään vielä ole päättänyt, onko se terveen yhdyskuntarakenteen vai kauppamiesten rakennuskiiman puolella.

Keskiviikon taloussivuilla puolusteltiin Eteläportti-hanketta, ja torstainen pääkirjoitus jaarittelee aikansa ja päätyy toteamaan, että "julkisen hallinnon toimenkuva ei voi olla holhoava, vaan viisaasti ohjaava ja kannustava".

Mitä muuta olisi viisas ohjaus tässä asiassa kuin pisteen panemista kauppamiesten ja rakennuttajien hulluuksille? Mitä muuta viisas kannustus kuin pienten lähikauppojen suosimista?

Jyväskylän seudullakin on raiskattu maisemaa ja tärvätty yhdyskuntarakennetta jo kylliksi ja liikaa kaupungin laidoille rakennetuilla hypermarketeilla. Sen sijaan, että niitä kaavoitetaan aina vain lisää ja suurempia, tulisi ryhtyä laatimaan pitkän tähtäimen suunnitelmia olemassa olevien purkamisesta.

Eteläportin seudulla on muuten jonkin verran mukavaa ulkoilumetsää. Kannattaa käydä, ennen kuin se asfaltoidaan.

JUHA MÄKINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.