Masennuksesta voi parantua

Masennuksen vuoksi jää vuosittain työkyvyttömyyseläkkeelle enemmän ihmisiä kuin minkään muun yksittäisen sairauden takia. Kansantalous kärsii tuntuvia taloudellisia menetyksiä masennuksesta johtuvista eläköitymisistä ja sairaslomista. Inhimillistä hätää ja yksilöllisiä tragedioita on vaikea edes rahallisesti mitata ja arvioida.

Ennaltaehkäisevä työ ja asenteet ovat avainasemassa masennuksen syihin puututtaessa. Työurien pidentämisestä on turha haaveilla niin kauan kuin ihmiset joutuvat pois masennuksen takia työelämästä viisikymppisinä ja sitäkin nuorempina. Etenkin nuorten kasvava määrä masentuneissa on huolestuttavaa.

Masentuneiden yhdistys on ottanut tavoitteekseen henkisen hyvinvoinnin edistämisen ja voimaantumisen tukemisen, kokonaisvaltaisen ihmiskäsityksen esille tuomisen ja masentuneiden ihmisten hoidon ja kuntoutuksen kehittämisen. Näitä tavoitteita yhdistys ajaa ylläpitämällä julkista keskustelua mielenterveyttä edistävistä asioista ja järjestämällä vertaisryhmiä kaikkialla Suomessa. Vertaisryhmissä voi vapautua turhista syyllisyyksistä ja häpeästä ja saa tukea toisilta saman kokeneilta sekä voi tunnistaa omia voimavaroja ja mahdollisuuksia vastuunottamiseksi omasta elämästä. Yhdistys kouluttaa itse omat ohjaansa ja he ovat masennuksen kokeneita henkilöitä. Masennuksesta voi toipua ja parantua!

JARMO NAHKAMÄKI alueyhteyshenkilö Mieli Maasta ry

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Talouslukuja luettava oikein

Kotouttaminen sanana pitäisi kieltää

Johtaako torso laki hölmöilyyn?

Jyväskylän keskusta ei kaipaa korkeita taloja

Suomalainenkaan liha ei ole ekoteko

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Kalevalan sankarit ja pimeä Pohjola

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.