Matkustusmukavuus busseissa romahti

Jyväskylän Liikenne Oy on siirtymässä käyttämään linjalla Laukaa-Jyväskylä paikallisliikenteen busseja aikaisempien ns. normaalibussien sijaan. Tämä tarkoittaa matkustusmukavuuden romahdusta ja palvelutason yksipuolista muuttamista. Miksi minun pitää maksaa sama hinta huonommasta kyydistä?

Paikallisliikenteen bussit ovat entisiin verrattuna erittäin epämukavia. Ne eivät sovellu maantieliikenteeseen, niissä on epämukava istua etenkin, kun pitää koko matkan yrittää pysyä penkissä. Myöskään liikenneturvallisuus ei voi kaupunkiliikenteen busseilla olla aiempaan verrattava.

Toimitusjohtaja Raunio perustelee kaluston valintaa allekirjoittaneelle antamassaan vastauksessa asiakkaitten toiveilla. Olen lukuisten matkustajien kanssa asiasta keskustellut ja yhteistä on tyytymättömyys epämukavaan matkaan. Kukaan ei halua vaihtaa mersun kyytiä karjavaunuun.

Liikennöitsijälle ei asiakkaiden matkustusmukavuudella näytä olevan merkitystä.

Olen matkustanut kyseistä väliä töihin bussilla 20 vuoden ajan ja ollut erittäin tyytyväinen. Nyt käyttöön otetut autot ovat niin epämukavia, että harkitsen siirtymistä oman auton käyttöön. Kimppakyydeistä onkin ollut jo puhetta.

Turha kuvitella, että tällaisella kalustolla saataisiin houkuteltua lisää matkustajia. Uskon, että kyytiä kokeilevat ymmärtävät siirtyä mukavampiin ajoneuvoihin.

TUOMO TAPPER Laukaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Pelastetaan edes taimen

Pyrstötiainen piristi harmaata päivää. Kuva: Sirpa Jyske

Lyhyet

Tilhi. Kuva: Kari Manne

Lyhyet

Lukijan kuvatVikkelä kärppä. Kuva: Markku Parantainen

Pilvet loimuaa Muuramessa. Kuva: Jorma Soininen

Halla-aho halusi Sipilän hallitukseen

Suuria hankkeita

Kirjallisuuden kuninkuusravit

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.