Me työllistäjät

Terveyskeskusten ajanvarauksissa, labrajonoissa ja lääkärin vastaanotto- tai toimenpidehuoneen ovien seutuvilla meitä näkee paljon. Vaikuttaa siltä, että työllistämme olemassaolollamme suuren määrän ihmisiä.

Viimeiset kuukaudet jopa valtakunnallinen huippukoneisto on yrittänyt sitkeästi etsiä ratkaisua siihen kuinka meidän tarpeemme voisi mahdollisimman halvalla ja kätevästi ratkaista. Me olemme olleet suorastaan tapahtumien keskipisteessä.

Me työllistämme myös marketteja. Silloin kun aktiiviväestö työskentelee tehtävissään, me kansoitamme marketit. Siksipä siellä on oltava työntekijöiden palveluvalmius heti aamun oven avauksesta lähtien. Aina siellä sen verran on tarjouksia tyrkyllä, että ne hakea täytyy. Auta armias, että joku marketti avaa ”uudistuneena” huipputarjouksineen, silloin meitä on autoinemme piha-alueilla niin paljon, että liikenteen ohjausta tarvitaan.

Pankeissa suorastaan ylityöllistämme tiskin ainoan asiakaspalvelijan.

Kymmenlukuinen joukko odottaa kuuliaisesti vuoroaan – aikaa kun sanotaan olevan. Pankkijohto tosin oletti ja edellytti että siirtyisimme käyttämään sijoitusneuvontapalveluita. Nyt vain on niin että aniharvalla meistä on sellaiseen tarvetta ja mahdollisuutta. Kun on syntynyt vaikkapa talvisodan ja Helsingin olympialaisten välillä, niin nettikään ei meille kaikille ole itsestäänselvyys.

Varsin suuri osa meistä työllistää monimuotoista kulttuurin kenttää.

Teatterimatkat eri kaupunkeihin ovat hyvin suosittuja ja moni tekee sellaisen ryhmämatkan useammankin kerran vuodessa. Paikalliset liikennöitsijät kiittävät. Kesäaikana nautiskellaan aktiivisesti lähiseudun kesäteattereiden tarjonnasta.

Verot... no se olisi toisen otsikon aihe, mutta pääsääntöisesti voi todeta, että maksamme eläkkeestämme, kulutuksestamme ja asumisestamme ihan samoin kuin aktiivihenkilötkin. Euromääräiset summat tosin vain määräytyvät ehkä vaatimattomampina tulojen ja kulutuksen perusteella.

Vaalit ovat tulossa. Varmaan ehdokkaista joku sentään kokee meidät ja meidän elämänlaatumme ja hyvinvointimme tärkeäksi. Ollaan tarkkana ja seurataan josko näin olisi. Mennään ja piirretään numero, sellaisenhan voi nykyään tehdä vaikka ennakkoon marketreissulla. Työllistetään siten valittua vaalikoneistoa. Työllistetäänhän!

Taisto Kotka

Laukaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Henkilöittäminen on ovela ja suosittu sumutuskeino

Kaksi merkittävää ratsastajaa ja valkoiset hevoset

Otsonikato ei ollut mitään turhaa pelottelua

Lyhyet

Teiden suolaus on lopetettava

Sote-menojen kasvua ei torppaa mikään hallintomalli

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.