Mediamaksu väärin

Mediamaksulla on tarkoitus korvata tv-lupamaksu. Se on todella erikoinen maksu, koska sitä perittäisiin niiltäkin talouksilta, joilla ei ole sitä tarkoittavia laitteita, mitä nyt ehkä radio.

Television katsominen ilman lupamaksun suorittamista ei tietenkään ole oikein, mutta mediamaksun periminen, vaikka ei käytä Ylen palveluja laajemmin, koettaisiin törkeäksi, kuten aiheeton maksu ylipäänsä.

On paljon heikkoja talouksia, jotka joutuisivat maksamaan hyvin elävien ohjelmilla herkuttelusta. Miten moinen ajatus on voinut ihmisen päähän tulla?

Vasemmistokin on tässä kohdin ollut poikkeuksellisen hiljaa, joka on kummallista. Sen sijaan se riehuu esim. jo vanhan vaalirahoitusasian ympärillä. Se tuskin nostaa kannatusta.

Äänestäjiä aktivoi vain suuret kysymykset, jota nyt mediamaksukaan ei varsinaisesti ole, mutta on sillä oma liikutuksensa. Se on periaatekysymys. Ei voi olla vastikkeetonta maksua. Saattaa olla, että mediamaksun hoitaminen käytännössä oikeudenmukaisesti on hankalaa, mutta kyllä se ehdoton vaatimus on.

Lopuksi voisi vielä todeta, että moinen mediamaksu on tyypillinen oikeistopolitiikan tuote.

AATOS FORSSTRÖM Leivonmäki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Oikeaa isänmaallisuutta globaalissa maailmassa

Tuntuu hyvältä, kun voi parantaa ihmisten arkea

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Lippumme elää ajassa

Lyhyet

Lyhyet

Ennätyksiä ilman lapinlisää

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.