Median voitto "hyvä veli" -pelistä

Keskisuomalaisen päätoimittaja Erkki Laatikainen on usein käyttänyt kolumneissaan sanontaa lehdistöstä rakkikoirana. Nyt jos koskaan tuo sanonta pitää paikkansa - positiivisesti.

Ilman lehdistön aggressiivista ja oikeudenmukaista painostusta olisi yksi mätäpaise yhteiskunnassamme jäänyt puhkaisematta. Ulkoministerin tehtävät tuli hoidettua ilmeisesti kohtalaisesti, mutta, mutta.

Ihminen, jonka ego kasvaa suuremmaksi kuin hänen järkensä ja ymmärryksensä itsestään ja mahdollisuuksistaan ja jos siihen liittyy moraalista vastuuntunnottomuutta, käy vaaraksi yhteisölleen. Näin on käynyt erotetun ulkoministerin Ilkka Kanervan tapauksessa.

Kiitos median meno pysähtyi, ei sitä olisi puheenjohtaja Jyrki Katainen eikä kokoomus pysäyttänyt.

Hyvät Veljet tyytyvät toistuviin anteeksipyyntöihin, ajattelematta, että jos Kanerva olisi käyttäytynyt kunnolla, ei yhtäkään anteeksipyyntöä olisi tarvittu! Pakkoero oli ainoa ratkaisu, joka sekin tuli liian myöhään.

Mielestäni Ilkka Kanerva on saanut aikaan paljon hallaa kollegoilleen, yleensä politiikoille - joille tämä toki on hyvä opetus käytöksestä - ja valitettavasti myös maallemme. Ei sitä ole presidentti Tarja Halosenkaan kiva mennä kansainvälisiin konferensseihin, kun kaverit naureskelevat, että "kappas vaan, mitä teidän pojat puuhaa"!

Kokoomus vähättelee itselleen aiheutettua vahinkoa, se nähtäneen ja mitataan ensi syksynä. Tällaisen typeryyden vähättely on äänestäjien aliarvostusta.

Terveen maalaisjärjen käyttö ei ole kielletty yhdeltäkään poliitikolta, eikä keskiverto kansalaisen käyttäytymismalli. Ilkka Kanervan tapaus valitettavasti todistaa, miten osa kansamme edustajista asettaa itsensä yli-ihmisiksi, jotka voivat tehdä ja käyttäytyä miten haluavat. Mutta, onneksi on näitä "rakkikoiria", jotka tuovat salaisiksi tarkoitetut typeryydet kaiken kansan arvioitavaksi.

TAPANI VAINIO Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Lyhyet

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.