Meillä on nyt poikkeusolot, mutta kaupunkimme toimii!

Maailmanlaajuisesti levinnyt koronavirus vaikuttaa laajasti niin yksittäisten ihmisten, perheiden, yritysten kuin yhteisöjenkin arkeen sekä kunnan mahdollisuuksiin järjestää kaikkia palveluja totutulla tavalla.

Jyväskylän kaupunki pyrkii kuitenkin tuottamaan palvelut ja pitämään huolta kuntalaisten hyvinvoinnista poikkeusolojenkin aikana. Palveluiden varmistamisen rinnalla on tärkeää, että pidämme yhdessä huolta myös yritysten selviytymisedellytyksistä vaikeutuvassa taloudellisessa tilanteessa.

Kaupungin valmiussuunnitelma on otettu käyttöön ja poikkeusolojen johtoryhmä toimii koordinoidusti kaupunginjohtaja Timo Koiviston johdolla.

Hyvä varautuminen vakaviin häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin takaa sen, että nopeista muutoksista huolimatta tärkeät peruspalvelut on voitu ja voidaan taata. Kuntalaisista pidetään niin hyvää huolta kuin mahdollista ja käytänteitä sekä tekemisen tapoja muutetaan tarpeen niin vaatiessa.

Uusien toimintatapojen käyttöönotto ja viestintävälineiden käytön monipuolistaminen ovat auttaneet tässä tehtävässä.

Muuttuneessa tilanteessa ja erittäin nopeassa aikataulussa mm. lähes koko perusopetuksessa on siirrytty etäopetukseen, ikääntyneen väestön palvelujen ja tuen tarvetta kartoitetaan ja palveluja räätälöidään vastaamaan poikkeustilanteeseen. Tästä kaupunkimme henkilöstö ansaitsee suuren kiitoksen. Erittäin tärkeä tehtävä on myös aktiivisilla kuntalaisilla, joita ilman viranhaltijoiden ja meidän päättäjienkin toimet jäisivät puolitiehen.

Yritykset, järjestöt, urheiluseurat, naapurit ja yksittäiset ihmiset ovat rientäneet vahvaa yhteishenkeä osoittaen avuksi ja tueksi niille, jotka apua tarvitsevat.

Erityisesti on haluttu turvata ikäihmisten hyvinvointia mm. asioimalla heidän puolestaan esimerkiksi apteekissa tai kaupassa tai yksinkertaisesti soittamalla ja kysymällä kuulumisia. Heistä, naapureista ja kaikista läheisistä huolehtiminen on meidän kaikkien yhteinen tehtävä samalla kun pidämme huolta turvallisuudesta ja noudatamme viranomaisten ohjeistuksia tarkasti.

Koronaviruksen takia maassamme vallitsevat poikkeusolot aiheuttavat epävarmuutta, ja huolta tulevasta. Elämme ehkä vasta poikkeusolojen alkuaikoja, mutta jo kulunut viikko osoittaa, että selviämme vaikeastakin tilanteesta, kun toimimme yhdessä ja pidämme huolta toinen toisistamme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Vanhemmat ja koulu ovat lasten osallisuuden vahvistajia

Mielipide: Eroon meluisista vesiskoottereista

Mielipide: Sanojen alkuperä jää liian usein hämäräksi

Lyhyet

Raamattuun ei ole oikotietä

Avaimia Raamatun kohtien oikeaksi kääntämiseksi

Loukkaava puhe ei ole kenellekään sopivaa

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.