Meiltäkö ei kysytä mitään?

”Alexander Stubb, Petteri Orpo ja Elina Lepomäki ovat kaikki sanoneet, ettei kansanäänestys olisi välttämätön Nato-jäsenyydestä päätettäessä” (KSML 29.5.).

Kokoomus ja Stubb, nyt stop! Mistä Stubb voi olla varma, että Nato varmasti auttaa Suomea Venäjää vastaan ja miksi kokoomus ei ole Venäjän ystäväpuolue? Meidän tulisi edelleen pysyä Kekkosen linjassa, joka on paras apu: oma apu ja naapurisopu.

Miksi Stubb ei pyydä Putinia saunaan? Siellä he saisivat yhdessä hikoilla kaiken joutavan pois ja aloittaa uuden naapurisovinnon. Stubb hehkuttaa 5. artiklaa ja Naton turvatakuita. Kenraali Gustav Hägglund totesi kirjassaan ”Rauhan utopia”, ettei 5. artikla takaa sotilaallista apua yhdellekään Nato-maalle.

Maalaisjärjellä ajateltuna: Yhdysvallat ei vaaranna Suomen takia rauhaa Venäjän kanssa. Suomi ei Natoon liittyessään saisi varmoja takuita. Jokainen maa ja puolustusvoimat ajattelevat aina ensin omaa turvallisuuttaan. Suomi ei saa Natolta muuta kuin ison laskun. Satoja miljoonia varmaan uppoaa jäsenmaksuihin.

Suomen ei tarvitse sotia, koska kokoomus varmistaa suomalaisille nälkäkuoleman tai ainakin uusia laskuja ja leikkauksia.

Nyt kokoomus stop ja Stubb: stop tykkänään! Tietysti nämä järjen jättiläiset vievät Suomen Natoon – Ruotsi edellä ja Suomi perässä. Kyllä käy Suomen maata sääli, kun kansa joutuu seuraamaan vääriä paimenia.

Missään sodassa ei ole turvatakuita. Ainoa varma asia sodassa on kuolema monelle, Natoon uskovalle ja muillekin sivullisille uhreille.

Stubb kyllä tietää, miksi kansalta ei tule kysyä. Koska suuri osa kansasta sanoo ”ei” Natolle.

Kalevi Tapper

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.