Mennään bussilla!

Sunnuntain (5.10.) Keskisuo-

malaisen etusivulla oli huolestuttava otsikko: "Satoja bussivuoroja uhkaa lakkautus".

Uutisen mukaan valtio leikkaa joukkoliikenteen ja lipputukien rahoitusta miljoonilla euroilla. Näin ollaan menettelemässä, vaikka samaan aikaan alan kustannukset ovat kasvaneet mm. energiakustannusten huimasta nousun myötä. Lähiaikoina tästä kaikesta olisi seurauksena satojen bussivuorojen lakkauttaminen sekä kaupunki- ja seutulippujen tuen merkittävä laskeminen.

Tämä tarkoittaisi pahimmillaan koko nykyisen bussiliikennejärjestelmän romuttamista tai ainakin vakavaa alasajoa. Näin ei voida menetellä - päinvastoin. Tarvitsemme toimivan ja kattavan joukkoliikennejärjestelmän, joka houkuttelee julkisen liikenteen käyttöön.

Uuden Jyväskylän pinta-ala on yli kymmenen kertaa nykyistä suurempi, minkä vuoksi sen joukkoliikennejärjestelmä vaatii erityistä huomiota ja suunnittelua. Jyväskylän bussiliikenteen matkustajamäärät ovat olleet myönteisessä nousussa, mutta lipputukien leikkaus olisi uhka tälle positiiviselle kehitykselle.

Uusi Jyväskylä koostuu tiiviistä keskustan kaupunkirakenteesta sekä etäisemmistä kuntakeskuksista ja haja-asutusalueista. Tämä on Uuden Jyväskylän rikkaus ja sen on näyttävä myös kaupungin oman joukkoliikennepolitiikan ja -tukien kehittämisessä.

Jyväskylä on erityisesti nuorten, opiskelijoiden ja lapsiperheiden kaupunki ja siksi heille kohdistuvien lipputukien määrää tulee kasvattaa nykyisestä. Myös eläkeläiset ovat kasvava väestönryhmä, joiden liikkuminen ja asiointi on turvattava sujuvilla ja kohtuuhintaisilla joukkoliikenneyhteyksillä.

Myös ekologisuus ja kestävän kehityksen periaatteet tulevat huomioiduksi, kun panostamme nykyistä merkittävämmin joukkoliikenteeseen. Tämä on uuden Jyväskylän ja sen tulevien päättäjien keskeinen haaste.

Toimivan ja kohtuuhintaisen joukkoliikenteen puolesta,

HENNARIIKKA ANDERSSON kunnallisvaaliehdokas (kok.) Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.