Merkityksellinen rippikoulu

Eevi Luoma kirjoitti (Ksml 29.12.) rippikoulun osallistumisjaksoon liittyen, että osallistumisjaksosta puuttuu räväkkyyttä ja se antaa seurakunnan toiminnasta vanhanaikaisen ja yksipuolisen kuvan.

Tänäkin vuonna noin 1 160 jyväskyläläistä nuorta käy rippikoulun. Se on noin 87 prosenttia koko ikäluokasta.Iloitsemme jokaisesta rippikouluun osallistuvasta nuoresta. Nuoren lisäksi rippikoulu koskettaa koko perhettä ja sukuakin.

Pyrimme Jyväskylän seurakunnassa tarjoamaan kokonaisvaltaisesti merkityksellisen rippikouluajan. Rippikouluaika koostuu aloitus-, osallistumis- ja intensiivijaksosta eli leiri- tai päiväkoulujaksosta sekä konfirmaatiosta.

Rippikouluikäluokalla on meneillään seurakunnan toimintaan osallistuminen. Valitessamme tilaisuuksia, joihin rippikoululaiset osallistuvat, olemme halunneet antaa kattavan kuvan seurakunnan toiminnasta. Tutuksi tulevat muun muassa monenlainen jumalanpalveluselämä nuorten messuineen, nuorten illat, konsertit, diakoniatyö ja lähetystyö.

Haluamme tarjota mahdollisuuden hiljentymiseen, joskin myös räväkkyyttä mahtuu mukaan. Tervetuloa rippikoulukonserttiin Jäähalliin 26.5.

Eevi Luoman tavoin toivon, että kristinuskosta ei tule rippikouluaikana tylsä kuva. Rippikoulussa usko, elämä ja rukous kulkevat sisäkkäin ja rinnakkain. Usko ja rukous eivät ole elämästä irrallisia asioita vaan kannattelevat ja rohkaisevat elämän ilossa ja kivussa.

JOHANNA LIUKKONEN kasvatustyön pappi Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Veron alennus ei ole ratkaisu

Lyhyet

Lyhyet

JJK:n pelaajapolusta puuttuu vain viimeinen risteys

Sote-uudistus toteutettava vaiheittain

Susikeskustelu voisi olla myös rakentavaa

Turvallisuus vaatii yhteistä tahtotilaa

Lyhyet

Lyhyet

Olisiko Teillä hetki aikaa puhua hiilinieluista?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.