Merkityksellinen rippikoulu

Eevi Luoma kirjoitti (Ksml 29.12.) rippikoulun osallistumisjaksoon liittyen, että osallistumisjaksosta puuttuu räväkkyyttä ja se antaa seurakunnan toiminnasta vanhanaikaisen ja yksipuolisen kuvan.

Tänäkin vuonna noin 1 160 jyväskyläläistä nuorta käy rippikoulun. Se on noin 87 prosenttia koko ikäluokasta.Iloitsemme jokaisesta rippikouluun osallistuvasta nuoresta. Nuoren lisäksi rippikoulu koskettaa koko perhettä ja sukuakin.

Pyrimme Jyväskylän seurakunnassa tarjoamaan kokonaisvaltaisesti merkityksellisen rippikouluajan. Rippikouluaika koostuu aloitus-, osallistumis- ja intensiivijaksosta eli leiri- tai päiväkoulujaksosta sekä konfirmaatiosta.

Rippikouluikäluokalla on meneillään seurakunnan toimintaan osallistuminen. Valitessamme tilaisuuksia, joihin rippikoululaiset osallistuvat, olemme halunneet antaa kattavan kuvan seurakunnan toiminnasta. Tutuksi tulevat muun muassa monenlainen jumalanpalveluselämä nuorten messuineen, nuorten illat, konsertit, diakoniatyö ja lähetystyö.

Haluamme tarjota mahdollisuuden hiljentymiseen, joskin myös räväkkyyttä mahtuu mukaan. Tervetuloa rippikoulukonserttiin Jäähalliin 26.5.

Eevi Luoman tavoin toivon, että kristinuskosta ei tule rippikouluaikana tylsä kuva. Rippikoulussa usko, elämä ja rukous kulkevat sisäkkäin ja rinnakkain. Usko ja rukous eivät ole elämästä irrallisia asioita vaan kannattelevat ja rohkaisevat elämän ilossa ja kivussa.

JOHANNA LIUKKONEN kasvatustyön pappi Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lukijan kuvatHerhiläisten tyylinäyte. Kuva: Katri Wahlberg

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Lippumme elää ajassa

Ennätyksiä ilman lapinlisää

Lyhyet

Lyhyet

Rastas vesisateessa. Kuva: Markku Pelkonen

Nuori urosteeri. Kuva: Sirpa Jyske

Liekki. Kuva: Niina Kauppinen

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.