Metsän ehdoilla

Suomen Kotiseutuliitto valitsi Kypärämäki-Köhniön alueen vuoden 2004 kaupunginosaksi. Alueen ilmettä leimaavat vanhat puut ja vanha metsä, joka tulee aivan asutukseen kiinni.

Tonteilla on vaalittu vanhoja petäjiä asukkaiden toimesta. Tämä yleisilme on mielestämme tosi komea ja keskisuomalainen. Toivomme, että oman alueemme ja muidenkin Jyväskylän kaupunkimetsien käsittelyssä otettaisiin huomioon seuraavat asiat, kun syksyn 2010 hakkuita ruvetaan tekemään.

Köhniönjärven ranta- ja ympärysmetsät ovat erityisen komeaa ja järeää metsää ja lenkkeilijöiden ja virkistäytyjien suosiossa. Toivomme, että niiden käsittelyssä tyydytään tiheikköjen raivaamiseen ja järeä puusto jätetään pääsääntöisesti jälkipolvien ihailtavaksi.

Köhniönjärvestä laskevan puron laaksossa pesii liitto-orava. Hakkuita tulisi siellä välttää.

Siltä osin kuin puustoa hakataan ja kuljetetaan pois, luovutaan konehakkuusta ja käytetään mahdollisimman kevyttä ajokonetta ja vasta sitten, kun maa on kunnolla routaantunut. Ajo keskeytetään, jos maastoon tulee syviä uria ja muutetaan toimintatapaa.

Polut ovat töiden jälkeenkin auki ja käytössä. Näitä metsiä käyttävät virkistykseen tuhannet ihmiset, muutkin kuin kaupunginosan asukkaat.

Yhdistys ei halua vaikeuttaa tarpeellisia töitä, mutta muistuttaa, että tässä tapauksessa juuri virkistyskäyttö ja maisemanhoito ovat metsän keskeistä, järkiperäistä käyttöä, jota ei saa vaikeuttaa metsätöillä.

JUHA SALTEVO puheenjohtaja Kypärämäen-Köhniön asukasyhdistys ry.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Pitääkö olla huolissaan?

Lyhyet

Suomalaisten turvallisuus etusijalle

Seksuaalirikokset syynissä

Lyhyet

Vaalitulos on vielä valinkauhassa

Lyhyet

Tarvitsen kuulo- laitettani

Paikallinen sopimus parantaisi työhyvinvointia

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.