Metsäpolitiikkamme romutus

Suomen metsät sitovat hiiltä (CO2) joka vuosi noin puolet maamme hiilipäästöistä. Metsä- ja ympäristöpolitiikkamme on jo pitkään tähdännyt siihen, että metsiemme tehokas hiilensidonta luetaan eduksemme päästökaupassa.

Euroopan unionissa tämä sanomamme on jo ymmärretty. Puustomme vuosittaisen lisääntymisen arvo on pästöoikeus-hiilitonnin hinnasta riippuen 240-1 000 miljoonaa euroa vuodessa.

Pääministeri Jyrki Kataiselta täytyy kysyä, antoiko hän ympäristöministeri Ville Niinistölle valtuuden luopua Suomen merkittävästä taloudellisesta edusta päästökaupassa Durbanin ilmastokokouksessa. Vai onko kyse siitä, että vihreä ministeri myi Suomen edut vain edistääkseen omaa ideologiaansa? Tarvittaisiinko jonkinlaista ministerivastuulakia?

Ville Niinistö on selitellyt, että Durbanin sopimus on niin arvokas, että Suomen edut kannatti uhrata sen hyväksi.

Tämä selitys on täyttä huuhaata, sillä suurimmat saastuttajat eivät sitoutuneet mihinkään muuhun konkreettiseen kuin seuraavan kokouksen pitämiseen muutaman vuoden päästä!

TAPIO LAIHO metsänhoitaja Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.