Metsäretki Harjulle

Muutamaan otteeseen on alkukesän aikana kirjoitettu siitä, miten antoisaa on tutustua asioihin, joita metsässä tapahtuu. Keskisuomalaisessa oli mukava juttu mm. Laukaassa koululaisille järjestetystä metsäretkestä.

Harvoin kuitenkaan koululaiset tai aikuisetkaan, ainakaan kaupunkilaiset, pääsevät tutustumaan monipuolisesti asioihin, joita metsässä tapahtuu. Ensi syksynä tämä on mahdollista. Jyväskylän Harjulla, metsässä keskellä kaupunkia järjestetään syyskuun alussa ilmaistapahtuma jossa esitellään kattavasti metsien hyöty- ja harrastuskäyttöön liittyviä asioita.

Tällaisia ovat tietysti metsien hoito, marjastus ja sienestys. Harrastamiseen liittyen esiin nousevat ainakin metsästys ja metsäretkeily.

Esittelijöinä ovat kaikki isot metsäyhtiöt sekä lukuisa joukko pienempiä organisaatioita, jotka toimivat metsäasioiden parissa. Metsäretki Harjulle on antoisa kaikenikäisille. Oheistapahtumiakin on tarjolla runsaasti sekä aikuisille että lapsille. Kiinnostusta varmasti herättää niin metsäkone kuin moottorisahauskisakin. Metsämusiikista lapsille huolehtii lastenorkesteri Loiskis. Tarjolla on myös seikkailupolku pienille salapoliiseille. Aikuisille monenlaista tietoa tarjoavat useat eri organisaatiot.

SOILI VUORENMAA Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Pilataanko nyt Päijänteen kulttuurimaisemat?

Miten ostan junalipun pyörätuoli- paikalle?

Kuka lopulta on tuulimyllyjen naapuri?

Väärä paikka tuulivoimaloille

Rippileirien aikoja ei pitäisi muuttaa

Nyt on aika juhlia vastuullisesti

Olemme samanarvoisia, mutta emme samankaltaisia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.