Mielipide: Nyt rakentavuutta, Keuruun OP:n hallitus!

Me allekirjoittaneet Keuruun Osuuspankin jäsenet ilmoitamme jo ennakkoon ja avoimesti esittävämme tänään osuuskunnan kokouksessa, ettei sääntömääräisten asioiden lisäksi tehdä päätöksiä pankin fuusioon ja purkamiseen liittyvissä kysymyksissä. Pankin hallitus voi pelastaa ristiriitaisen tilanteen vetämällä esityslistan asiakohdat 2,3 ja 4. pois.

Yli 110 vuotta keuruulaisten hyväksi toimineen pankin tulevaisuutta ei voi ratkaista rakentavasti ilman perusteellista ennakkoinformaatiota ja jäsenten mielipiteiden kartoitusta. Esitetyn yllättävän päätöksen teko loma- ja epidemia-aikana merkitsee jäsenistön voimasta kahtiajakoa, kohtalokkaita seurauksia ja suurta jäsenten eroa.

Rakentava etenemistie asiassa on se, että tehdään puolueeton selvitys pankin tulevaisuudesta, jolloin voidaan huomioida lähivuosien taloudellinen kehitys koronan jälkeen sekä mm. soteuudistukseen liittyvän maakuntahallinon ja kasvavan seudullisen yhteistyön mahdollisuudet.

Pankkien tulisi jatkossakin toimia talousalueen kehityksen edistämiseksi. Tällöin ei ole ratkaisevaa missä pankkiryhmässä paikallispankki toimii, kunhan sillä on resursseja ja kykyä hallittuun riskinottoon ja entisen ja uusien yritysten tukemiseen.

Osmo Kärkkäinen
Urho Leppänen
Tarja Vehkala
Keuruu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.