Mielipide: Politiikka on joukkuelaji

Keskisuomalaiset demarivaikuttajat Rolf Nyholm ja Ahti Ruoppila ovat eri mieltä Reijo Laitisen kanssa Antti Rinteen asemasta.

Arvostamamme entinen kansanedustaja Reijo Laitinen ilmoitti haluavansa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen vaihtoon (KSML 23.8.). Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, ja erityisesti kaikilla SDP:n jäsenillä oikeus kritiikkiin.

Me olemme eri mieltä. SDP:n puoluekokous valitsi helmikuussa selvällä enemmistöllä Rinteen jatkamaan puheenjohtajana. Samalla valittiin muu puoluejohto, joka on kattava ja monipuolinen kokonaisuus eri-ikäisiä naisia ja miehiä, eri puolilta Suomea ja eri alojen osaajia.

Tämän joukkueen työ on alussa, monia uudistuksia on tehty, puoluetoimistoon palkattu uusia osaajia ja mm. puolueen ohjelmallisiin työryhmiin ilmoittautumiset ovat käynnissä. Hokkuspokkustemppuja ei kannatuksen kasvun eteen ole olemassa. Ainakaan, jos kyseessä on vastuullinen puolue, joka ei sorru populismiin tai katteettomiin lupauksiin. Ja niihin SDP ei sorru.

Politiikka on joukkuelaji. Vierastamme ajatusta, että puolueen suosio tai epäsuosio olisi kiinni yhdestä ihmisestä. SDP on kansanliike, jossa jokaisella on oma vastuunsa. Puheenjohtajalla tietysti muita suurempi.

Vaikuttaminen suomalaisen yhteiskunnan asioihin on pitkäjänteistä työtä, jossa tulee ylä- ja alamäkiä, onnistumisia ja epäonnistumisia. Kansainvälisessä poliittisessa vaikuttamisessa syklit ovat vielä pidempiä. Tosiasia on, että SDP ei ole saanut sanomaansa toivomallaan tavalla julki.

Gallupeista ei pidä tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä. Yhä suurempi osa vastaajista ilmoittaa olevansa epätietoinen, tai harkitsee jättävänsä äänioikeutensa käyttämättä. Uskomme, että äänestäjät haluavat muutosta hallituksen politiikalle. Ja siihen muutokseen SDP pystyy tarjoamaan erinomaisen vaihtoehdon. Ja on valmis rakentavaan yhteistyöhön muiden puolueiden kanssa. Kansalaisten turvallisuutta on lisättävä. Eriarvoisuuden kasvu pitää pysäyttää. Nuorille on tarjottava riittävästi opiskelupaikkoja ja tehtävä perhevapaauudistus, joka kääntää suomalaisen syntyvyyden kasvuun.

Uusien yritysten sekä työpaikkojen mahdollistamisen eteen on tehtävä kaikki voitava, ja siinä valtio ja kunnat voivat tehdä paljon nykyistä enemmän. Pidetään kaikki mukana!

Rolf Nyholm

puheenjohtaja, SDP Keski-Suomi

Äänekoski

Ahti Ruoppila

SDP:n puoluehallituksen jäsen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Mielipide: Suomen tulevaisuus nojaa osaamiseen

Hyvinvointivaltion tulevaisuus

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Uutissuomalaisen debatti: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä, sanoo presidentti Tarja Halonen

Ei kaksi ilman kolmatta poliittista lehmäkauppaa

Tietoa vai politiikkaa koronan hoitoon

Lyhyet 23.5.

Lyhyet 23.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.