Mielipide: Yritys sai nimensä mustakarhulta

Lyhyet-palstalla perjantaina 15.5. lukija kaipasi taustoja Keski-Suomen KasvuOpen tapahtumaan valituista yrityksistä. Tässä lyhyesti Black Bruin -yrityksemme tausta.

Black Bruin Oy valmistaa hydraulimoottoreita, rotaattoreita sekä ohjausjärjestelmiä liikkuvan kaluston ja teollisuuden voimansiirtosovelluksiin.

Tuotannostamme menee vientiin lähes 80 % ja liikevaihto (vuonna 2019) oli 14,6 M€. Yrityksen toiminnot sijaitsevat Jyväskylässä ja työntekijöitä meillä on noin 90.

 

Tarinamme alkaa vuodesta 1959, jolloin kehitettiin Sisu-nestemoottori.

Vedettävän laitteen akselille asennettu hydraulimoottori tarjosi riittävästi vetovoimaa, jotta ajoneuvot selvisivät hankalista maasto-olosuhteista.

Keksinnölle löytyi pian muitakin sovelluksia ja Sisu-moottoreita on edelleen käytössä muuan muassa paperiteollisuudessa ja sahalaitoksissa.

Sisu nestemoottoreiden seuraajiksi kehitettiin ensimmäiset Black Bruin -moottorit 1980-luvulla. Nimensä Black Bruin sai ominaisuuksiensa puolesta voimakkaalta ja ketterältä mustakarhulta, kun uusi tuotesarja lanseerattiin tärkeälle Yhdysvaltojen vientimarkkinalle.

Vuosikymmenten kuluessa tuotteiden jatkokehityksestä ovat vastanneet omistajina muun muassa Valmet, Metso ja Sampo-Rosenlew. Vuonna 2016 yritys siirtyi yksityisomistukseen ja tällöin yrityksemme nimi muutettiin vastaamaan tuotemerkkiämme.

 

Tänä päivänä Black Bruin tarjoaa voimansiirtoratkaisuja kolmelle pääliiketoiminta-alueelle, joita ovat puunkorjuukalusto, liikkuvat työkoneet ja teollisuussovellukset.

Radiaalimäntätekniikkaamme perustuvat moottorit ovat parhaimmillaan hidaskäyntisissä ja korkeaa vääntömomenttia vaativissa käyttökohteissa.

Yrityksellämme on sertifioitu laatu- ja ympäristöjärjestelmä.

Olemme sitoutuneet vähentämään yrityksen toiminnasta aiheutuvia ympäristövaikutuksia ja tuotteidemme avulla koneenrakentajat ja loppukäyttäjät voivat tehdä samoin.

Turvallinen työympäristö on meille kunnia-asia ja sitä kehitämme yhdessä henkilöstön kanssa.

Seppo Koiranen
toimitusjohtaja, Black Bruin Oy
Jyväskylä, Jyskä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kurdiperheen tilanne on kestämätön

Keskusta huolehtii maakuntien lennoista

Perustuslaki ja oppivelvollisuus

Sähköinen äänestys otettava käyttöön Suomessa

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Liikenne- puisto on tarpeen!

Hallituspuolueet lentoja vastaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.