Mihin lumet kadulta?

Viime aikoina on tontin omistajia valistettu, että toisen tontille ei saa kasata lunta. On menty välillä pilkun viilauksen tasolle. Samaan aikaan moititaan heitä, jotka valittavat aurauskaluston umpeenmuuraamista tonttiliittymissä. Eihän se sovi, että vaaditaan oman tontin aurausta veronmaksajien varoilla.

Mennäänpä viilauksessa hiukan pitemmälle. Pihatie ei siis ole yhteistä katualuetta.

Eli se on ”toisen tonttia”. Kaupunki ei saa kasata katulumia sille. Ketä sakotetaan, kun tällaista tapahtuu?

Paljon vähemmälle keskustelulle on jäänyt se, että toisinaan eri toimijat tuntuvat kilpailevan siitä, kuka pahiten haittaa vastapuolta.

Mäntässä ovat vastakkain Destia ja kaupunki. Kumpikin tukkii kilpaa risteyksissä ”vastapuolen” väyliä. Pahinta on kevyenliikenteen väylän tukkiminen kymmenien senttien korkuisella, kovista kokkareista koostuvalla vallilla.

Pari vuotta sitten satuin kameran kanssa paikalle, jossa kaksi naista yritti keinotella lastenvaunuja korkean vallin yli päästäkseen pyörätieltä toiselle.

Valli oli Destian urakoitsijan auraamana ollut siinä jo lähes viikon. Muutamaa päivää myöhemmin sitä vielä korotettiin. Lopulta kävi kaupungin traktori avaamassa väylän.

Mänttä-Vilppulan kunniaksi on mainittava, että meidän verovaroillamme pyritään availemaan meidän käyttämiämme väyliä silloinkin, kun haitta on Destian aiheuttama. Maksan mielelläni veroina siitä. Toisaalta, verovaroilla Destiakin aurailee teitämme. Jonkinlainen yhteistyö olisi paikallaan.

JUHA NIKULAINEN

Mänttä-Vilppula

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Onko Peukkula Jyväskylän oma tyyli?

Odotetaan nyt tuloksia ensin!

Lyhyet

Nova – kallis kulissi?

Suomessa pankki voittaa aina

Mäntykankaan portilla. Kuva: Maila Pirkkalainen

Pensasmustikan ilotulitus. Kuva: Irma Lahtela

Varisevat lehdet. Kuva: Olli Oksanen

Lyhyet

Vastuullista talouspolitiikkaa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.