Mikä on luottamusindeksi?

Taas julkaistiin tutkimus, joka osoittaa ihmisten luottamuksen talouteen heikohkoksi. Autoja sentään aikaa joka kuudes talous ostaa vuoden sisällä. Siis niitä menee kaupaksi ainakin kolmesataatuhatta. Muita kestokulutustavaroita tutkimuksen perusteella ei saada kaupaksi. Kertooko tällainen tutkimus mitään todellista ihmisten luottamuksesta?

Minä en aio ostaa autoa lähimmän vuoden sisälle, en myöskään asuntoa. Pesukone ja jääkaappi eivät ole aivan ykköstilalla ostoslistallani. Onko luottamukseni talouden kehitykseen siis aivan alle arvoasteikkojen? Ei ole. Vaihdoin auton uudempaan alle kaksi vuotta sitten. Edellisillä olen ajellut 5-8 vuotta ennen vaihtoa. En siis vaihtane nykyistäkään aivan pian.

Taloni ostin 13 vuotta sitten ja aion asua tässä vielä pitkään. En siis osta asuntoakaan lähiaikoina. Kodin laitteet menevät vaihtoon vasta rikkouduttuaan. Suhdanteet eivät tahtiin vaikuta. En ostele uusia vain siksi, että uskon talouden menevän parempaan suuntaan.

Kyselyitä taidetaan tehdä pääasiassa viihteeksi.

JUHA NIKULAINEN Mänttä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.