Mikä tökkii Jyväskylän terveydenhuollon ajanvarauksessa?

Jyväskylän terveydenhuolto tuntuu toimivan hyvin hitaasti, ellei sitten ole jumissa kokonaan. Yritin keskiviikkona 12.2. soittaa ajanvaraukseen, jotta voisin saada kiireettömän ajan lääkärille.

Automaatti tarjosi kolmea vaihtoehtoa: ”kiireellinen aika heti”, ”reseptien uusinta ja laboratoriotulokset”, ja kolmantena ”muu asia”. Mikä vaihtoehto lääkärin ajanvaraukseen? Arvelin, että ”muu asia”. Kone lupasi ottaa yhteyttä saman päivän aikana.

 

Läksin kuitenkin käymään keskustan terveysasemalla, jonka neuvontaan jonotin parin kolmen asiakkaan takana puolitoista tuntia. Sain ajan lääkärille joka soittaisi noin tunnin sisällä. Ei tullut soittoa.

Myöhemmin iltapäivällä tuli vastasoitto aiempaan puheluuni, joten kyselin aikaa lääkärille. Ei mitään mahdollisuuksia ennen maaliskuuta, jonne sinnekään ei vielä voi varata aikoja. Eikö ole lääkäreitä, vai onko koko Suomi sairaana yhtä aikaa?

Tuli mieleeni käyntini muutama kuukausi sitten. Epäilin sokeritasapainoani, joten menin terveysasemalle toiveikkaana, että joku hoitaja tms. mittaisi sokerini.

 

Kyselin hoitajilta mahdollisuutta moiseen, mutta vastauksena oli, että ei heillä ole aikaa ja mahdollisuutta moiseen, vaikka toimenpide kestäisi noin minuutin!

Pitää kuulemma mennä neuvontaan ja varata aika lääkäriltä, jolta saisi lähetteen laboratorioon ja sitten taas puhelinvastauksen lääkäriltä.

Koko prosessi veisi aikaa kaikilta tahoiltaan varmaankin vähintään tunnin pari ja maksaisi Jyväskylälle moninkertaisesti. Oletan, että sokerin mittaus vastaanotolla hoitajan toimesta olisi tullut ”hieman” halvemmaksi!

Rahaa siis on, mutta se taitaa mennä vääriin osoitteisiin! Olisi ehkä aika keskittyä palvelun yms. parantamiseen. Nyt se on ala-arvoista!

 

Ola Kettunen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Raideinvestoinnit ovat nyt järkeviä

”Kolmatta tietä” ei ole eikä tule!

Lupaukset on pidettävä ja hinnankorotukset peruttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Viesti oppilasarvioinnista kulki sinne minne pitikin

Lyhyet

Yhteistyö vai kilpailu?

On hienoa, että numeroarviointi aikaistuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.