Mikä tökkii Jyväskylän terveydenhuollon ajanvarauksessa?

Jyväskylän terveydenhuolto tuntuu toimivan hyvin hitaasti, ellei sitten ole jumissa kokonaan. Yritin keskiviikkona 12.2. soittaa ajanvaraukseen, jotta voisin saada kiireettömän ajan lääkärille.

Automaatti tarjosi kolmea vaihtoehtoa: ”kiireellinen aika heti”, ”reseptien uusinta ja laboratoriotulokset”, ja kolmantena ”muu asia”. Mikä vaihtoehto lääkärin ajanvaraukseen? Arvelin, että ”muu asia”. Kone lupasi ottaa yhteyttä saman päivän aikana.

 

Läksin kuitenkin käymään keskustan terveysasemalla, jonka neuvontaan jonotin parin kolmen asiakkaan takana puolitoista tuntia. Sain ajan lääkärille joka soittaisi noin tunnin sisällä. Ei tullut soittoa.

Myöhemmin iltapäivällä tuli vastasoitto aiempaan puheluuni, joten kyselin aikaa lääkärille. Ei mitään mahdollisuuksia ennen maaliskuuta, jonne sinnekään ei vielä voi varata aikoja. Eikö ole lääkäreitä, vai onko koko Suomi sairaana yhtä aikaa?

Tuli mieleeni käyntini muutama kuukausi sitten. Epäilin sokeritasapainoani, joten menin terveysasemalle toiveikkaana, että joku hoitaja tms. mittaisi sokerini.

 

Kyselin hoitajilta mahdollisuutta moiseen, mutta vastauksena oli, että ei heillä ole aikaa ja mahdollisuutta moiseen, vaikka toimenpide kestäisi noin minuutin!

Pitää kuulemma mennä neuvontaan ja varata aika lääkäriltä, jolta saisi lähetteen laboratorioon ja sitten taas puhelinvastauksen lääkäriltä.

Koko prosessi veisi aikaa kaikilta tahoiltaan varmaankin vähintään tunnin pari ja maksaisi Jyväskylälle moninkertaisesti. Oletan, että sokerin mittaus vastaanotolla hoitajan toimesta olisi tullut ”hieman” halvemmaksi!

Rahaa siis on, mutta se taitaa mennä vääriin osoitteisiin! Olisi ehkä aika keskittyä palvelun yms. parantamiseen. Nyt se on ala-arvoista!

 

Ola Kettunen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Työn arvostuksen pitää näkyä myös korvauksessa

Näytön paikka, kansanedustajat

Mitä kuuluu muistisairaan ihmisen läheiselle?

Lyhyet

Pelottelu pois ja faktat keskiöön

Vanhempaintoiminta – työtä lasten ja nuorten parhaaksi

Tulisiko valtakunnanoikeuden kokoontua?

Saarikan terveyspalveluista Kyyjärvellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.