Miksi Hamas oikein pommittaa Israelia?

Reino Welling kysyy 7.3. tässä lehdessä, miksi Nato ei pommita Israelia? Kukaan tervejärkinen ei lähde tuolle pommitusretkelle. EU on todennut, että Hamas on terroristijärjestö, joka on kieltäytynyt tunnustamasta Israelia. Israel on taas valtio, jonka tulee valvoa rajansa ja pyrkiä estämään vihollisten hyökkäykset.

Valitettavasti jälleen Jerusalemissa itsemurhaiskussa lähes kymmenen ihmistä kuoli ja vielä useampi loukkaantui. Välittömästi Gazasta ilmoitettiin, että siellä riemuittiin, koska tappaja onnistui tuhotyössään. Koskaan emme näe tai kuule, että israelilaiset hihkuisivat innossaan, kun Gazassa ihmisiä kuolee tai haavoittuu. Jos Iranilla ja Hamaksella olisi samanlaisia aseita kuin Israelilla, niin jo kauan sitten Israel olisi rauniona. Israel joutuu pitämään tehokasta armeijaa, koska muutoin välittömästi juutalaiset kokisivat todella kovia. Siellä miehet joutuvat olemaan armeijassa kolme vuotta ja naiset kaksi vuotta. Lisäksi vuosittain kertausharjoituksissa kolme viikkoa. Palestiinalaisten kannattaa pitää ammattiarmeijaa. Ilmeisesti rahoitus tulee ainakin Iranilta ja muilta arabivaltioilta.

70-luvulla Israel luovutti Egyptille Siinain ja vuonna 2005 Gazan. Gazan antamisen ehtona oli se, ettei sieltä enää ammuta Israeliin ohjuksia ja raketteja, eikä tehdä muitakaan hyökkäyksiä. Näinä vuosina on kuitenkin Gazasta ammuttu vuosittain noin tuhat rakettia Israeliin.

Jo pelkästään Gazasta noin kilometrin päässä olevaan Sederotin kaupunkiin on tullut yli 2 000 rakettia. Moni asukkaista on muuttanut sieltä pois ja loput asukkaista ovat vaatineet Israelin armeijaa estämään nuo hyökkäykset. Jos näin tehdään, niin koko maailma paheksuu, kun Israel vastaa iskuihin.

Myös Hisbollah on ilmoittanut nyt, että se on valmis sotaan Israelia vastaan. YK:n joukot eivät ole tehneet mitään sen hyväksi, etteivät vihamieliset naapurit aseistautuisi Libanonissakin. Syyria on myös siirtänyt viisi divisioonaa Golanin rajalleen. Israel saa jatkuvasti olla "varpaillaan", ettei heitä jälleen yllätetä. He haluaisivat todella mieluummin olla naapuriensa kanssa rauhassa kuin varautua sotaan.

VÄINÖ PAANANEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lentoja tarvitaan

Lyhyet

Lyhyet

Toinen aste on toista maata

Kelpaako siirtymärahaston JTF Keski-Suomellekin?

Sotiemme kaatuneita on usein luetteloitu väärin

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jyväskylä ansaitsee kasvun

Mielipide: Tarton rauhasta 100 vuotta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.