Miksi järven viereinen tie suolataan

Miksi järven viereinen tie suolataan

Ajelin alkuviikosta klo 10 maissa 9-tietä Leppäveden kohdalla Lievestuoreelle päin. Kaunis rantamaisema molemmin puolin aurinkoisessa pakkassäässä. Vastaan tuli keltainen kuorma-auto, joka suolasi asvalttitietä liukkauden ehkäisemiseksi. Haluaisin Tiehallinnolta vastauksen, miksi suolata tieosuutta, josta on muutaman metrin matka järveen.

MINNA MANNINEN Jyväskylä

Joulurunoja kaivataan

Lyhyet-palstalla "Mökin mies" (6.12.) kaipailee joulurunojen esitystilaisuuksia. Olen kanssasi täysin samaa mieltä.

Ei joulurunoja eikä muitakaan runoja kuule radiosta tai televisiosta, harvoja tapauksia lukuun ottamatta (runoraati). Olen kysynyt television eräältä toimittajalta miksi ei, ja hän vastasi: Ehkä sitä ei ole kukaan osannut ajatella. Meillä on paljon runoilijoita ja taitavia esiintyjiä, jos heitä pyydettäisiin vaikkapa Keski-Suomen radioon. On myös niin, että nykyrunoilijat eivät juurikaan kirjoita joulurunoja ja vanhat joulurunot on sävelletty lauluiksi, mutta voisihan niitä siitä huolimatta esittää lausuen. Tai yhdistää laulun, runon ja soiton yhdeksi kokonaisuudeksi. Vetoankin esiintymisryhmiin, jotka voisivat tällaisia tilaisuuksia järjestää.

LIISA MANSIKKAVIITA Jyväskylä, Vaajakoski

Kunnollinen eläke kaikille

Kunnollinen eläke on jokaisen oikeus. Totta, mutta mistä tulevat ne seitsemän rohkeaa, jotka toimeenpanevat tämän oikeuden? Ritva Lehtonen, mielipidekirjoituksesi (Ksml 25.11.) oli syvällisesti mietitty ja kaikin puolin oikein. Mutta työelämässä olleena ja nyt eläkkeellä olen nähnyt, kuinka paljon työntekijänpuolen ajatukset ja julkilausumat painavat.

Oletko huomannut, että työmaailmassa jo aikojen alusta "harsolla" peitettynä ollut priorisointi otetaan kaikessa mahdollisessa huomioon?

PEKKA ARIKKALA Jyväskylä, Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Taitetun indeksin oikaisu lisäisi verotuloja

Kenen käsissä Jyväskylän kaavoitus?

Lyhyet

LyhyetRaamattuun uskovat eivät ole joko lukeneet tai ymmärtäneet sitä.Esim: 1. Moos. 19: 7–8Perustotuus: ”Ihminen olet ja tulet pysymään eliöiden ja elottoman ympäristön vaikutusverkoston osana.”

Lyhyet

Venäjä, idästä ei mitään uutta

Myös yksityishenkilöiden veronkierto estettävä

Masennuksesta ja surusta

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.