Miksi kaupunkiseurakunta ei sulje hautoja Jyväskylässä?

Jyväskylän kaupunkiseurakunta on ottanut ilmeisesti uuden tyylin, kun se ei sulje ajoissa hautoja. Miksi?

Miksi ei omaisille ilmoiteta haudan sulkemisesta? Omaiset varmasti luovat haudan välittömästi umpeen kuten ennen vanhaan. Seurakunta kerää rahat ja jäsenet olettavat, että vuosia maksetut rahat käytetään juuri tähän viimeiseen ja omaisille surulliseen tehtävään. Tuntuu pahalta, vaikka tiedämme, että rakkaamme on lähtenyt enkelinä taivaan kotiin ja vain kuori on haudassa. Surutyö on omaisilla kesken ja se tehdään käymällä sytyttämässä kynttilä, joka helpottaa sitä luopumisen tuskaa.

Seurakunta on suuri, tehtävät pitää saada kunnialla hoidetuksi, sen kaikki ymmärtävät, mutta ilmeisesti organisaatiota ei osata järjestää. Näin minä sen oletan.

Jo siunaustilaisuus ahdetaan tuntiin. Toiset eivät pääse alta pois, kun toiset jo tulevat sisälle.

Kappelin naulakkotilat ovat olemattomat, jos hautajaisvieraiden pitää riisua päällysvaatteet. Itse tilaisuus kärsii ja se on se viimeinen hetki, jonka lähteneelle omaiselle järjestät.

Toivoisinkin, että seurakunta alkaisi hoitaa sitä tehtävää, josta me jäsenet maksamme: sielunhoitoa syntymästä kuolemaan. Siinä välissä hoidetaan niitä, jotka tarvitsevat enempi tai vähempi lisähoitoa matkan raskaudesta riippuen. Ehtoollista ei tarvitse jakaa joka sunnuntai, kun asiat ovat kunnossa. Näin riittää pappia jokaiselle päivälle viikollakin ja siunaus ja haudat tulevat hoidetuksi oikeassa järjestyksessä.

SALME KUUSELA Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.