Miksi muita kuntia nyt rangaistaan?

Kaikki puolueet asettivat perusterveydenhuollon vahvistamisen sote-uudistuksen tavoitteeksi. Kuinka onkaan nyt käymässä? Keski-Suomessa kuten muuallakin tulevan sote-elämän suunnittelu tapahtuu maakunnan ja erityisesti sairaanhoitopiirin asiantuntijoiden vetämänä. Siis Jyväskylän ja erikoissairaanhoidon käsissä.

On inhimillistä pitää huoli omista resursseista tilanteessa, jossa tiedetään sote-uudistuksen tavoitteena olevan myös 3 miljardin euron säästön.

Toisaalta lienee varmaa, ettei valtio juurikaan nosta maakunnalle maksamaansa valtionosuutta tulevina vuosina. Tämähän on ainoa keino, jolla menot voidaan pitää kurissa, kun tähän asti muilla keinoilla ei erikoissairaanhoidon menoautomaattia ole saatu hidastettua.

Median valppauden takia nyt on tiedossa jo vuodeosastojen lopettaminen ainakin Joutsa/ Luhangassa ja Konnevedellä. Varmaan tulee muitakin. Perusteluna on kerrottu, että Laukaassa on tyhjä vuodeosasto. Onko muiden kuntien asukkaita rangaistava siitä, jos Laukaaseen on rakennettu liikaa sairaansijoja? Kuntavaaliehdokkailta pitää nyt penätä kantaa tähän vesitykseen!

Kalle Willman

lääkäri, eläkkeellä

Joutsa

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kirja on seikkailu

Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Kotoutus on hyvällä mallillla

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Tekeekö seksuaalikasvatus nuorista helppoja uhreja?

Tulevaisuuden hoiva

Ei auta pelkkä raha ja mitoitus

Numerot kertovat aina ihmisistä, kokoomus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.