Miksi muita kuntia nyt rangaistaan?

Kaikki puolueet asettivat perusterveydenhuollon vahvistamisen sote-uudistuksen tavoitteeksi. Kuinka onkaan nyt käymässä? Keski-Suomessa kuten muuallakin tulevan sote-elämän suunnittelu tapahtuu maakunnan ja erityisesti sairaanhoitopiirin asiantuntijoiden vetämänä. Siis Jyväskylän ja erikoissairaanhoidon käsissä.

On inhimillistä pitää huoli omista resursseista tilanteessa, jossa tiedetään sote-uudistuksen tavoitteena olevan myös 3 miljardin euron säästön.

Toisaalta lienee varmaa, ettei valtio juurikaan nosta maakunnalle maksamaansa valtionosuutta tulevina vuosina. Tämähän on ainoa keino, jolla menot voidaan pitää kurissa, kun tähän asti muilla keinoilla ei erikoissairaanhoidon menoautomaattia ole saatu hidastettua.

Median valppauden takia nyt on tiedossa jo vuodeosastojen lopettaminen ainakin Joutsa/ Luhangassa ja Konnevedellä. Varmaan tulee muitakin. Perusteluna on kerrottu, että Laukaassa on tyhjä vuodeosasto. Onko muiden kuntien asukkaita rangaistava siitä, jos Laukaaseen on rakennettu liikaa sairaansijoja? Kuntavaaliehdokkailta pitää nyt penätä kantaa tähän vesitykseen!

Kalle Willman

lääkäri, eläkkeellä

Joutsa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Kaupunkipyörät ovat osa joukkoliikennettä

Avoimen väylä yliopistoon uhkaa maksutonta koulutusta

Luonnonkukkia Jyväskylän viheralueille

Lyhyet

Britannian pääministeri kokeilee rajoja

Ihmisen erityislaatu, onko sitä?

Lyhyet

Hallitus hakee fokustaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.