Miksi sairaiden etuja heikennetään?

Soitin Kelalle. Jouduin jonottamaan lähes puoli tuntia ennen kuin automaatti lakkasi kertomasta asiakaspalvelijoiden olevan varattuja ja palvelevansa minua mahdollisimman pian. Kun vihdoin ystävällinen virkailija kysyi asiaani, kyselin mieheni (eläkkeensaajien) hoitotuen käsittelyaikaa, koska olemme odottaneet päätöstä jo yli kuukauden. Virkailija kertoi, että käsittelyyn menee vielä pari viikkoa, mutta mahdollinen lisätuki voidaan kyllä maksaa puoli vuotta takautuvasti. Hämmästyin ja kysyin, eikös aiemmin ollut vuosi mahdollista saada takautuvaa maksua? Virkailija sanoi, että olin oikeassa, mutta asiaan on tullut vuodenvaihteessa muutos. Eduskunta on muuttanut aikaa puoli vuotta lyhyemmäksi.

Aiemmin myös taksikuitit kelpasivat Kelalle vuoden mutta nyt vain puoli vuotta!

Pyydän, että arvoisat kansanedustajamme kertovat tässä lehdessä julkisuuteen ja pian, miksi ja millä perusteella vanhojen ja sairaiden ihmisten etuja on tällä tavoin heikennetty?

Tuskin olen ainoa omaishoitaja, jonka anomustenteko Kelalle on viivästynyt ihan vain siksi, että hoitotyötä on 24 tuntia vuorokaudessa. Hoito on paperinpyöritystä tärkeämpää - oletan. Varmaan olisin minäkin - niin kuin monet muutkin - tehnyt lisäanomuksen ennen vuodenvaihetta, jos olisin moisesta päätöksestä tiennyt. Olemmeko me vanhat ihmiset Kelaa varten vai Kela meitä?

Kelaa en syytä. He tekevät niin kuin poliitikot päättävät, mutta päättäjien perustelut meillä on oikeus tietää ja vaatia asian palauttamista ennalleen! Oliko sairaiden vanhusten osa tällä "tupokierroksella" puoli vuotta miinusta?

Julkisuudessa puhutaan suureen ääneen vanhusten ja omaishoitajien palvelujen ja tukien tärkeydestä ja kehittämisestä ja samalla tehdään tuon kaltaisia päätöksiä? Missä on näiden puheiden ja päätösten moraali?

TUULIKKI VÄLINIEMI omaishoitaja Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Raideinvestoinnit ovat nyt järkeviä

”Kolmatta tietä” ei ole eikä tule!

Lupaukset on pidettävä ja hinnankorotukset peruttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Viesti oppilasarvioinnista kulki sinne minne pitikin

Lyhyet

Yhteistyö vai kilpailu?

On hienoa, että numeroarviointi aikaistuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.